Rejseguide til Bulgarien

BulgarienBulgarien er et land, der er placeret i den sydøstlige del af Europa – mere præcist er Bulgarien beliggende på Balkan-halvøen. Landet grænser op til Rumænien i den nordlige del af landet, Grækenland og Tyrkiet i den sydlige del af landet, Makedonien og Serbien i den vestlige del af landet samt Sorthavet i den østlige del af landet.

Landet har et totalt areal på 110.910 kvadratkilometer, hvoraf 0,3 procent af dette er vand. Landets størrelse svarer ca. til 2.5 gange Danmarks størrelse. Bulgarien har tidligere været en del af Det Osmanniske Rige, men løsrev sig og blev uafhængige d. 22 september 1908.

Albena Beach

Albena Beach – Bulgarien

Er der nogen krav til ophold i Bulgarien?

Du behøver ikke visum i Bulgarien for ophold under 90 dage. Dit pas skal dog være gyldigt under opholdt, og udenrigsministeriet anbefaler at det er gyldt 3 måneder ud over opholdets varighed.

Kort over Bulgarien

Åbningstider

Som hovedregel har de fleste butikker åben hver dag – minus søndag. Om lørdagen er det dog typisk kun midt på dagen.

Alkohol og rygning

Reglen er at du skal være 18 år før du kan købe alkohol. Der må ikke ryges på offentlige steder. Barer og caféer bestemmer selv om der skal være rygeforbud eller ej på deres sted, og skilter med det. På større steder er der ofte som i Danmark, indrettet specielle rygeområder, hvor der er ordentlig udsugning.

Valuta

Valutaen i Bulgarien hedder lev – Selvom Bulgarien er med i EU, så er de ikke med i euro-samarbejdet. Du har dog mulighed for at bruge internationale betalingskort som f.eks. Mastercard eller VISA. Skal du dog rejse i områder væk fra de større byer, så anbefales det at du har kontanter på dig.

Drikkepenge

På nogle restauranter er drikkepengene inkluderet i regningen, hvis den ikke er det, så er det en god hovedregel at lægge 10 procent oveni regningen. Det er også velset at give en euro eller 2 i drikkepenge i taxier. Skal du på en guidet tur, så er det også normalt at give lidt drikkepenge i Bulgarien.

Spørgsmål om rejser til Bulgarien?

Har du tvivl om nogen ting angående rejser til Bulgarien, så kom af med tvivlen, stil spørgsmål under denne artikel, så vil vi prøve at hjælpe bedst muligt.

[Total:4    Gennemsnit:2.8/5]

2 kommentarer

 • leif rundstrøm

  8. februar 2015

  min kone har fillipinsk pas og vi vil på en mc tur til bulgarine og rumænien til sommer . er det ok men fillipin pas ? på fårhånd mange tak mvh Leif og Jilpa Rundstrøm.

  Svar
 • Mille

  2. maj 2017

  Vi er ungt par som har bestilt rejse til Bulgarien tæt på Sunny Beach. Er der noget vi skal være opmærksomme på eller steder vi ikke skal opholde os i forhold til kriminalitet?

  Svar

Skriv et svar