Mozambique

Sidst opdateret 10/02/2014 - Alle reklame links er markeret med *

Rejseguide til Mozambique

Mozambique Republikken Mozambique (går også under navnet Mocambique) er et land, der er beliggende i den sydøstlige del af Afrika. Mozambique er medlem af “Sammenslutningen af portugisisksprogede lande”, da landet tidligere har været koloniseret af portugiserne, da oprettede handelsposter samt forter langs kysten.

Mozambique grænser op til Tanzania i den nordlige del af landet, Malawi og Zambia i den nordvestlige del af landet, Zimbabwe i den vestlige del af landet samt Swaziland og Sydafrika i den sydvestlige del af landet. Mozambique grænser i øvrigt også op til Mozambique-kanalen i Det Indiske Ocean.

Mozambique

Sikkerhed

Mozambique er generelt et rimeligt sikkert land at rejse i – hvis man tager de rette forholdsregler. Tyverier og røverier er den største risiko, så derfor skal du være opmærksom på dine værdier og undgå at have noget på dig, der signalerer en høj værdi (Lad Rolex uret blive hjemme). Skal du til Mozambique, så kan du læse en god rejsevejledning på Storbritanniens udenrigsministeries hjemmeside her.

Visum

Der er visumpligt i Mozambique. Du kan normalt få udstedt et visum på 30 dage, ved ankomst i en af Mozambique´s internationale lufthavne, eller ved en af grænseovergangene. Der er dog meldinger om at det pt. er svært at opnå visum ved indrejse, derfor anbefales det at du søger visum inden rejsen til Mozambique. Du kan søge visum via Mozambique´s ambassade i Sverige.

Valuta

Den lokale valuta er Metical. Generelt så er der overraskende gode muligheder for at finde hæveautomater i landet, da de findes i alle de større byer. Bemærk dog at de typisk tager mod Visa, men ikke Mastercard. Der er også gode muligheder for at veksle udenlandsk valuta i bankerne.

Rejseforsikring

Du skal ud og tegne en privat rejseforsikring – undersøg de forskellige selskaber, hvis du ikke allerede har en forsikring. Der kan være forskellige betingelser og dækning, så vælg et selskab hvis betingelser matcher din rejse.

Vaccination

Det er vigtigt at du bliver vaccineret mod en række sygdomme, hvis du ikke allerede har vaccinationen. Skal du til Mozambique, så kan det være relevant med vaccination mod: Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A og Hepatitis B. Desuden kan det være et krav at du kan fremvise dokumentation for at du er vaccineret mod Gul Feber, hvis du kommer fra et land hvor der findes Gul Feber. Der er risiko for Malaria i det meste af landet, så det er også noget du bør tage med i dine forberedelser.

Tag til din læge eller til det nærmeste vaccinationscenter og få en snak om rejsesygdomme og vaccinationer. Det er vigtigt at du får påbegyndt vaccinationsprogrammet i god tid, da de ofte skal tages over flere omgange.

Kort over Mozambique

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar