Sydafrika

Sydafrika er det sydligste land på det afrikanske kontinent. Landet grænser op til Swaziland, Lesotho, Zimbabwe, Mozambique, Botswana og Namibia. Vil du opleve et land med mange kontraster, så bør du tage til Sydafrika. Her kan du opleve alt lige fra en meget rig natur til fattige townships.

Der er moderne storbyer, gastronomiske oplevelser og gode shopping muligheder, men vigtigst af alt, så er Sydafrika spækket med fantastiske naturoplevelser.

Hvem drømmer f.eks. ikke om at tage på safari?

Visum

 • Der er visumpligt.
 • Der kan udstedes visum indtil 90 dage ved indrejse.
 • Du kan blive bedt om at fremvise en gyldig returbillet + dokumentation for at man har økonomiske midler til hele opholdet
 • Dit pas skal have en udløbsdato som minimum går 1 måneder udover opholdets varighed. Der skal være 2 sider fri i dit pas.

Det er muligt at finde mere information omkring visum hos Sydafrikas ambassades hjemmeside.

Sikkerhed

Langt de fleste turister har et problemfrit ophold i Sydafrika, men det kan dog stadig være fornuftigt at tage sine forholdsregler, hvis man skal besøge landet.

Udenrigsministeriet vedligeholder en rejsevejledning til Sydafrika, hvor du kan følge med i den aktuelle sikkerhedssituation. Du finder den her.

Forsikring

Det er vigtigt at du finder en god privat rejseforsikring. Der kan være forskel på de forskellige betingelser, så undersøg forsikringerne grundigt, hvis du f.eks. skal lave risikobetonede ferieaktiviteter. Dit sygesikringskort dækker selvfølgelig ikke i Sydafrika.

Sydafrika

Valuta

Den lokale valuta er rand, som kan opdeles i 100 cents.

Det er nemmest at veksle en af de 3 store valutaer: dollars, pund eller euros.

Der er et udbredt netværk af hæveautomater, hvor du kan hæve med dit internationale kreditkort. Der er desuden gode muligheder for at benytte rejsechecks.

Vaccinationer

En vigtig del af at skulle rejse til et eksotisk land som Sydafrika, det er at man bør vaccineres. Hvis du ønsker at rejse til Sydafrika, så bør du vaccineres mod sygdomme som Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A og Hepatitis B. Desuden skal du vaccineres og kunne fremvise dokumentation for vaccination mod Gul Feber, hvis du ankommer fra et land med risiko for Gul Feber.

Der findes få områder i Sydafrika, hvor der er risiko for Malaria. Tag en snak med din læge om hvilke vaccinationer du bør få og om du skal beskyttes mod Malaria. Hvilke vaccinationer som er nødvendige, det afhænger af forskellige parametre, som f.eks. rejsens længde og hvilke rejseaktiviteter man skal udføre.

En kommentar til “Sydafrika”

 1. Jeg har planlagt 14 dages rejse til Lesotho via Sydafrika ( Johannesburg) 19.9.17. – retur 30.9.17. Jeg skal besøge datter, som aktuelt arbejder i Lesotho – jeg er orienteret om fra ambassade at jeg ikke behøver at søge om visum –
  I ovenstående skrives der, at jeg skal kunne dokumentere at jeg har økonomiske midler til opholdet – hvilken form for dokumentation????
  Venlig hilsen Astrid Dungey

  Svar

Skriv en kommentar