Malawi

Malawi er en såkaldt langstrakt stat, der er beliggende i den sydlige del af Afrika. Malawi grænser op til Mozambique i den østlige del, den sydlige del og den vestlige del af landet, Zambia i den nordvestlige del af landet og Tanzania i den nordlige del af landet. Landet har hverken direkte eller indirekte afgang til havet, da de er omringet af land.

Malawi har et samlet areal, der lyder på 118.480, hvoraf hele 20,6 procent af det samlede areal er dækket af vand. Dette betyder at landet netop tilegner sig en top 100 placering på listen over verdens største lande.

Malawi

 

Rejseforsikring

Du skal tegne en privat rejseforsikring, så du er dækket i tilfælde af ulykke eller sygdom. Det er rigtigt vigtigt at du finder en god forsikring, som dækker dig på fornuftigvis.

Visum

Skal du til Malawi så er der pt. visumpligt. Det skulle være muligt at få visum ved ankomst, som dansk statsborger, men situationen kan ændre sig hurtigt og det er vigtigt at du tjekker de aktuelle regler.

Du skal have et pas som er gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed. Der kan også være krav om fremvisning af returbillet og dokumentation for at du er i besiddelse af nok økonomiske midler til din rejse.

Du kan læse mere om visum her: http://www.malawihighcommission.co.uk/index.php/visa

Og her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/malawi-pas-og-visum/

Sikkerhed

De fleste turister besøger Malawi uden problemer, men der er dog en lille risiko for at blive udsat for et røveri. Du kan læse en aktuel sikkerhedsvejledning på Storbritanniens udenrigsministeriets hjemmeside.

Vaccination

Der er en lang række vaccinationer du bør have og sygdomme du bør beskytte dig mod. Skal du være i kortere tid i Malawi, så kan det være relevant med vaccination mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Desuden skal du være opmærksom på Malaria og selvfølgelig Hiv/Aids, da det er udbredt i landet. Ankommer du fra et land med Gul Feber, så kan der også være krav om påvisning af vaccination mod dette. Skal du opholde dig i længere tid, så bør du også beskyttes mod Hepatitis B.

Husk at snak i god tid, med din læge eller dit nærmeste vaccinationscenter. Her kan du blive guidet til de aktuelle vaccinationer og få de relevante råd til rejsen.

Valuta

I Malawi benytter de kwacha, som kan opdeles i 100 tambala. Hvis du ønsker at medbringe udenlandsk valuta, så anbefales det at du benytter amerikanske dollars, engelske pund eller sydafrikanske rand. Der er mulighed for at finde internationale hæveautomater, ellers kan du benytte rejsechecks.

Kommer du udenfor de større byer, så får du svært ved at finde steder som tager i mod internationale kreditkort, så tag dine forholdsregler.

Bedste rejsetidspunkt

Fra Oktober til April er det regntid og det kan være meget vådt at rejse rundt i Malawi.

Vil du gerne på safari, er den bedste periode op til regntiden, da flere dyr samles omkring vandhuller. Men i den periode er temperaturen ret høj.

Hvis du vil slippe for alt for meget regn og ikke ønsker at rejse rundt i alt for høje temperaturer, så er Maj til Oktober de bedste måneder.

Drikkepenge

På alle de større hoteller og restauranter er der lagt 10% oveni regningen som standard. Nogle steder kan det dog være god stil at give lidt ekstra, f.eks. i nationalparkerne, hvor de ansatte ikke får den højeste løn (Hvis det har været en god oplevelse).

Mad

Maden i Malawi er autentisk og traditionel. Omkring Malawisøen er der mange fiskeretter, men ellers består de fleste måltider af grøntsager, kylling eller ged.

Drikkevand

Du skal ikke drikke vandet fra hanerne. Vand på flaske anbefales.

Åbningstider

Butikkerne har typisk åbent fra 8.00 til 17.00 i hverdage og om lørdagen. Bankerne har typisk åbent fra 8.00 til 14.00 i hverdagene.

Overnatning

Der er gode hoteller i turistområderne, f.eks. omkring bredden af Malawisøen. Der er også mange steder hvor man kan campere i telte og hytter (Typisk i nationalparkerne). Disse campingpladser har det dog med at blive hurtigt fyldt, så det er vigtigt at booke i god tid.

Der er også mange muligheder for at leje sig ind i gæstehuse i og omkring nationalparkerne. Der er også en del billige vandrehjem, hvor man kan overnatte (Ofte ret primitive).

Transport

Man kan flyve indenrigs med Air Malawi, som dagligt flyver til de fleste regioner i landet. Der er også et udemærket privatejet busnet, med busser af varierende kvalitet. Her kan du komme rundt til de fleste større byer.

Der er enkelte jernbanenet, men ingen til hovedstanden. Togene i Malawi er langsomme og ofte fyldt til bristepunktet.

Med bil er den nemmeste måde at transportere sig rundt. Skal du blot rundt i nærområdet, kan du leje en taxi, men der er ikke et specielt udviklet taxasystem i landet, så de skal ofte bestilles i god tid. Som alternativ kan du leje en bil og køre selv, eller leje en bil med chauffør, som mange foretrækker. Prisen på billeje er rimelig høj, men til gengæld er det meget billigt at leje en chauffør. Det koster ofte kun 10 dollars ekstra om dagen (Koster ekstra ved overnatning og ved overtid).

 

 

Malawi

Skriv en kommentar