Portugal

Portugal er et land, der er beliggende på den Iberiske halvø, der er at finde i den sydlige del af Europa. Portugal grænser op til Spanien i både den nordlige samt østlige del af landet. Udover grænsedeling med Spanien er Portugal omgivet af Atlanterhavet i både vestlige og sydlige dele af landet. Atlanterhavet rummer desuden de to portugisiske øer, Açorerne og Madeira. Hovedstaden i Portugal hedder Lissabon, hvor der bor omkring 831.500 mennesker. I Portugal er nationalsproget portugisisk.

Landet har et samlet areal, der lyder på 92.391 kvadratkilometer, hvoraf små 0,5 procent af dette areal består af vand. Portugal rummer 10.735.765 indbyggere, hvilket giver en befolkningstæthed på 114,7 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Flere og flere danskere får øjnene op for Portugal, da det er et fremragende land at holde ferie i. Der er mulighed for at opleve alt lige fra den moderne storby til fantastiske strande ved Algarvekysten. Rent økonomisk, så er det også et forholdsvist billigt land at holde ferie, hvor du får rigtig meget for pengene.

Portugal

Populære rejsemål

Med Portugals smukke og variende landskab, der tilbyder landet noget for enhver smag. De mest populære destinationer er:

  • Lissabon – Lissabon er en charmerende by med mange kulturelle oplevelser. Oplev de mange seværdigheder, som f.eks. den gamle bydel Bairro Alto, kunstmuseet Gulbenkian eller den gamle borg Castelo de São Jorge.
  • Algarve – Algarvekysten tilbyder dig et dejligt klima og smukke sandstrande. Det er det mest populære feriested i Portugal.
  • Porto – Ved Douro-flodens bredder, der ligger byen Porto, som tilbyder dig en charmerende oplevelse i en fantastisk hyggelig by. I Porto er der en helt speciel atmosfære, hvor de smalle gader og hyggelige områder får din puls helt ned. Den gamle bydel er optaget i UNESCOs Verdensarvsliste.
  • Azorerne – Azorerne er en smuk øgruppe i Atlanterhavet, hvor du kan opleve bjerge, fantastisk natur og en rå kystlinje.
  • Madeira – Madeira er en ø med fantastisk frodig natur, bjerge og små hyggelige bjerglandsbyer. Her kan du både nyde bylivet og de fantastiske shoppingmuligheder, men også det enestående smukke landskab.

Transport

Har du mod på det, så kan man køre til Portugal på et godt døgns tid. Alternativt, der kan man leje biler i alle de større byer og lufthavne. Man skal dog være mindst 21 år. Husk at de lokale små firmaer er ofte billigere end de store internationale udlejningsfirmaer.

Ønsker du at flyve indenrigsflyvning i Porugal, så findes der daglige afgange mellem Porto og Lissabon og ud til Azoerne og Madeira.

Som alternativ til udlejningsbiler, findes der et fint busnetværk i Portugal. Det er rimelig billigt og det dækker det meste af landet.

De lokale hurtigtoge er mere effektive end busserne. Du betaler lidt mere, men kan komme hurtigt mellem alle de store og mellemstore byer.

Det er også nemt at booke en taxa. De findes overalt i alle større byer og du betaler typisk via taxameter. Nogle mindre steder, kan du dog være ude for at skulle aftale prisen på forhånd.

Valuta

Portugal indgår i euro samarbejdet, og benytter derfor euro. Du kan benytte internationale kreditkort i de fleste hæveautomater, barer, hoteller, restauranter, butikker, mm.

Drikkepenge i Portugal

Det er meget normalt at give 10 procent i drikkepenge, når man er ude og spise. I taxaer skal man forvente at der forventes 10 til 15 procent, mens mindre cafeer og barer forventer småmønter.

Overnatning

Der er mange gode campingpladser i Portugal. Så hvis du har mod på en længere køretur, kan det være en virkelig god oplevelse. Der er selvfølgelig også mulighed for at leje hytter og vogne. Priserne er ofte mere end rimelige.

Der er også hoteller for en hver smag. Der er alt lige fra de vildeste luksushoteller til helt billige primitive hoteller. Nogle hoteller kan dog være godt fyldte i højsæsonen, så book i god tid.

Der er også rig mulighed for at indkvartere sig privat. AirBNB har taget sit indtog i landet og der er mange gæstehuse, bed and breakfasts og lignende.

Leder man efter de helt billige overnatningsformer, så er der også en del vandrehjem / hostels at vælge mellem.

Portugal

Rejseforsikring

Du kan få hjælp via EU´s sygesikringskort. EU´s kort dækker i et år, hvor du kan få lægelig hjælp på samme betingelser som befolkningen i Portugal. Skal du dækkes yderligere, så bliver det nød til at være via en privat rejseforsikring.

Fotografering

Generelt er det altid en god idé at spørge, inden man tager billeder af mennesker. Ellers er der en meget afslappet tilgang til billeder i Portugal. Besøger du kirker og lignende, er det dog en god idé at undersøge om der er lokale regler.

Rygepolitik

Det er ikke lovligt at ryge på offentlige steder som f.eks. på hospitaler, offentlige transportmidler, og også i mange private bygninger.

Bedste tidspunkt at besøge Portugal

Hvornår det er bedst at besøge Portugal, det afhænger af dine forventninger. De fleste besøger landet om sommeren og nyder livet ved Algarvekysten. Men mange vælger også at besøge lande tom vinteren, hvor de tager på storbyferie i Porto og Lissabon.

Åbningstider

Butikkerne har typisk åbnet fra 9.00 til 13.00 på hverdage og igen fra 15.00 til 19.00. Det kan dog variere en del lokalt. Bankerne åbner typisk klokken 8.30 på hverdage og lukker igen midt på eftermiddagen.

Mad og drikke

Langt de fleste turistområder er tæt på kysten og så er der ofte et stort udvalg af fiskeretter. Der bruges ofte meget hvidløg og olivenolie. De lokale vine er ofte virkelig gode.

Af specialiteter kan nævnes:

  • Bacalhau á bràs – røræg med saltet torsk, kartofler og løg.
  • Lulas recheadas à lisbonense – fyldt blæksprutte.
  • Tripa à moda do Porto – Indvolde med kød.
  • Açorda de mariscos – kogte rejer i en brødskål.
  • Caldo verde – Suppe med fintskåret grønkål.

Drikkevand

De fleste steder er det muligt at drikke vand direkte fra hanen, men du vil opleve at der er meget klor i vandet. Hvis du vil være på den sikre side, så køb dit drikkevand på flaske.

Skriv en kommentar