Portugal

Sidst opdateret 18/05/2014

Rejseguide til Portugal

PortugalPortugal er et land, der er beliggende på den Iberiske halvø, der er at finde i den sydlige del af Europa. Portugal grænser op til Spanien i både den nordlige samt østlige del af landet. Udover grænsedeling med Spanien er Portugal omgivet af Atlanterhavet i både vestlige og sydlige dele af landet. Atlanterhavet rummer desuden de to portugisiske øer, Açorerne og Madeira. Hovedstaden i Portugal hedder Lissabon, hvor der bor omkring 831.500 mennesker. I Portugal er nationalsproget portugisisk.

Landet har et samlet areal, der lyder på 92.391 kvadratkilometer, hvoraf små 0,5 procent af dette areal består af vand. Portugal rummer 10.735.765 indbyggere, hvilket giver en befolkningstæthed på 114,7 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Flere og flere danskere får øjnene op for Portugal, da det er et fremragende land at holde ferie i. Der er mulighed for at opleve alt lige fra den moderne storby til fantastiske strande ved Algarvekysten. Rent økonomisk, så er det også et forholdsvist billigt land at holde ferie, hvor du får rigtig meget for pengene.

Portugal

Populære rejsemål

Med Portugals smukke og variende landskab, der tilbyder landet noget for enhver smag. De mest populære destinationer er:

  • Lissabon – Lissabon er en charmerende by med mange kulturelle oplevelser. Oplev de mange seværdigheder, som f.eks. den gamle bydel Bairro Alto, kunstmuseet Gulbenkian eller den gamle borg Castelo de São Jorge.
  • Algarve – Algarvekysten tilbyder dig et dejligt klima og smukke sandstrande. Det er det mest populære feriested i Portugal.
  • Porto – Ved Douro-flodens bredder, der ligger byen Porto, som tilbyder dig en charmerende oplevelse i en fantastisk hyggelig by. I Porto er der en helt speciel atmosfære, hvor de smalle gader og hyggelige områder får din puls helt ned. Den gamle bydel er optaget i UNESCOs Verdensarvsliste.
  • Azorerne – Azorerne er en smuk øgruppe i Atlanterhavet, hvor du kan opleve bjerge, fantastisk natur og en rå kystlinje.
  • Madeira – Madeira er en ø med fantastisk frodig natur, bjerge og små hyggelige bjerglandsbyer. Her kan du både nyde bylivet og de fantastiske shoppingmuligheder, men også det enestående smukke landskab.

Valuta

Portugal indgår i euro samarbejdet, og benytter derfor euro. Du kan benytte internationale kreditkort i de fleste hæveautomater, barer, hoteller, restauranter, butikker, mm.

Drikkepenge i Portugal

Det er normalt en del af regningen, men plejer stadig at tilføje 10-15 procent.

Portugal

Rejseforsikring

Du kan få hjælp via EU´s sygesikringskort. EU´s kort dækker i et år, hvor du kan få lægelig hjælp på samme betingelser som befolkningen i Portugal. Skal du dækkes yderligere, så bliver det nød til at være via en privat rejseforsikring.

Kort over Portugal

Rygepolitik

Det er ikke lovligt at ryge på offentlige steder som f.eks. på hospitaler, offentlige transportmidler, og også i mange private bygninger.

Bedste tidspunkt at besøge Portugal

Hvornår det er bedst at besøge Portugal, det afhænger af dine forventninger. De fleste besøger landet om sommeren og nyder livet ved Algarvekysten. Men mange vælger også at besøge lande tom vinteren, hvor de tager på storbyferie i Porto og Lissabon.

Drikkevand

De fleste steder er det muligt at drikke vand direkte fra hanen, men du vil opleve at der er meget klor i vandet. Hvis du vil være på den sikre side, så køb dit drikkevand på flaske.

[Total:2    Gennemsnit:4.5/5]

Skriv et svar