Makedonien

Republikken Makedonien (der desuden også er kendt under navnet Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien) er et land, der er beliggende i den sydøstlige del af Europa på Balkan-halvøen. Makedonien grænser op til Grækenland i den sydlige del af landet, Albanien i den vestlige del af landet, Bulgarien i den østlige del af landet og slutteligt Serbien og Kosovo i den nordlige del af landet. Hovedstaden i Makedonien hedder Skopje, og der bor omkring 2 millioner mennesker i landet. Det officielle sprog er makedonsk, men serbisk, romansk, tyrkisk og albansk er også udbredt.

Landet har et samlet areal, der lyder på 25.713, hvoraf cirka 1,9 procent af dette areal er dækket af vand. Makedonien blev i øvrigt erklæret uafhængigt fra Jugoslavien den 8. september 1991. Makedonien er ikke en del af EU.

Makedonien

Visum?

Som dansker får du visumfrihed i op til 3 måneder. Du skal være i besiddelse af et pas, som har en gyldighed på minimum 3 måneder ud over dit opholds varighed.

Valuta

Valutaen hedder denar. Der er ikke så udbredte muligheder for at benytte kreditkort, medmindre du rejser i hovedstaden.

Forsikring

Makedonien er endnu ikke med i EU, derfor er du ikke dækket af de Blå sygesikringskort. Derfor skal du ud og finde en god privat rejseforsikring.

Drikkepenge

Du behøves ikke betale drikkepenge, men det er velset. Ved små beløber så passer 5 procent oveni, ved større beløber der runder man typisk op.

Vaccinationer

Går ferien til Makedonien, så kan det være en god idé at få opdateret dine vaccinationer. Stå ikke i sidste øjeblik, inden du skal af sted, uden at have de anbefalede vaccinationer. Din læge kan både rådgive dig, og give dig vaccinationerne. Hvis du skal være i kort tid i Makedonien, så kan det være en god idé at være beskyttet mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Ved længere rejser, så kan det også være relevant med en vaccination mod TBE (Centraleuropæisk hjernebetændelse).

En kommentar til “Makedonien”

  1. Hejsa,

    Hvad hvis man har permanent opholdstilladelse i DK men britisk pas? Hvordan er visumreglerne – ved I det?

    Mvh

    Sabahat

    Svar

Skriv en kommentar