Malta

Malta er et lille ørige, der er belliggende i Middelhavet, cirka 90 kilometer syd for Sicilien. Det lille ørige består af tre beboede øer, der er navngivet således: Malta, Gozo og Comino. Befolkningstætheden på Malta er utrolig høj, da landet har 400.000 indbyggere, der allesammen bor på et samlet areal, der lyder på 316 kvadratkilometer (det er omtrent halvt så stort som Bornholm). Malta har verdens fjerdestørste befolkningstæthed på 1.261,2 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Det nationale sprog på Malta er maltesisk, men i løbet af det seneste stykke tid har engelsk også opnået status som officielt sprog. Malta har et subtropisk klima og et smukt koralhav.

Malta

Rejseforsikring

Skal du besøge Malta, så er du dækket af EU´s sygesikringskort i op til et år. Du er dækket på lige fod med lokalbefolkningen. Husk dog at sygesikringskortet ikke dækker akut hjemrejse og lignende, så det kan ofte være en fornuftig idé at investerer i en privat rejseforsikring.

Lokal transport

Der er ikke indenrigsflyvning på Malta, men man kan flyve fra Malta til Gozo i helikopter.

De fleste turister benytter sig af taxi på øerne, når de skal rundt omkring. Der findes både hvide og sorte taxaer. De sorte skal man booke via telefon, mens de hvide kan stoppes direkte på gaden. Husk at aftale en pris på forhånd, da taxameteret sjældent benyttes. Det er dog generelt ret billigt at køre med taxa på Malta.

Det er også billigt at leje bil på øerne. Der er et stort udvalg af udlejningselskaber og der er både lokale og internationale udlejningselskaber. Husk dog at man kører i venstre side af vejen, så man skal lige være ret så vågen på sin første tur, da det kan være en stor omvæltning for mange.

Hvis du ikke har mod på at køre i bil, så findes der et godt udviklet busnet og der kører busser mellem alle de større byer og turistområder.

Mellem Gozo og Malta sejler der færger non-stop. Priserne er ret lave og turen tager ca. 25 minutter.

Rejsetidspunkt

Højsæsonen på Malta er fra juli til september, hvor varmen er på sit højeste. Det betyder dog også at der er en del flere turister på øen. Nogle vælger at besøge Malta fra februar til juni, hvor der ikke er så mange turister og hvor vejeret ikke er så varmt. Fra oktober til februar er der øget regn og lavere temperaturer.

Fotografering

Som hovedregel er det forbudt at tage billeder i nogle af kirkerne og på nogle af museerne. Husk at tjekke reglerne de enkelte steder. Skal du tage billeder af mennesker, så spørg om lov først.

Valuta

Der kan benyttes alle de store kreditkort på Malta. Den lokale valuta er euro, som blev indført i 2008.

Drikkepenge

Der forventes 10 procent i drikkepenge hos taxichauffører og på restauranter. Det kan også være en god idé at give drikkepenge til stuepiger, piccoloer, mv.

Åbningstider

I turistområderne har butikkerne typisk åbent mere eller mindre hele dagen (9.00 til 21.00) på hverdage. I weekenderne lukker de dog typisk lidt tidligere. Bankerne åbner ofte tidligt om morgenen (8.30) og lukker tidligt igen til middagstid. Nogle banker har også åbent om eftermiddagen, typisk en gang om ugen.

Mad

Der findes enormt mange restauranter på Malta. Her har du mulighed for at finde alt lige fra lokal mad (eksempelvis fenik, som er kanin i vin) til finere kogekunst, junkfood, asiatisk, vestligt, osv. På Malta brygges der ganske god øl (Farsons), men ellers er der rig mulighed for at drikke udenlandske ølmærker.

Drikkevand

Det anbefales ikke at drikke vandet i hanerne, selvom nogle mener at det er muligt. Man bør holde sig til vand på flaske, for at være på den sikre side.

Sprog

De officielle sprog er maltesisk og engelsk. Italiensk er dog også udbredt og nogle taler også fransk.

Overnatningsmuligheder

Langt de fleste der besøger Malta, der overnatter på hotel. Her er hundredevis af hoteller spredt ud over øerne. Alle hoteller er vurderet af det statslige turistkontor og har en vurdering fra en til fem stjerner. Der er noget for enhver pengepung.

Som alternativ til alle hotellerne, kan man også vælge at bo i guesthouses. Her kommer man ofte tættere på det rigtige Malta, der mange af gæstehusene ligger centralt i byerne. Der er også mange muligheder for at leje feriehuse på øerne, hvis man ikke ønsker hotel eller et gæstehus.

Ønsker man at bo primitivt, er der også flere vandrehjem på Malta.

 

 

Malta

Skriv en kommentar