Malta

Rejseguide til Malta

Malta Malta er et lille ørige, der er belliggende i Middelhavet, cirka 90 kilometer syd for Sicilien. Det lille ørige består af tre beboede øer, der er navngivet således: Malta, Gozo og Comino. Befolkningstætheden på Malta er utrolig høj, da landet har 400.000 indbyggere, der allesammen bor på et samlet areal, der lyder på 316 kvadratkilometer (det er omtrent halvt så stort som Bornholm). Malta har verdens fjerdestørste befolkningstæthed på 1.261,2 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Det nationale sprog på Malta er maltesisk, men i løbet af det seneste stykke tid har engelsk også opnået status som officielt sprog. Malta har et subtropisk klima og et smukt koralhav.

Malta

Rejseforsikring

Skal du besøge Malta, så er du dækket af EU´s sygesikringskort i op til et år. Du er dækket på lige fod med lokalbefolkningen. Husk dog at sygesikringskortet ikke dækker akut hjemrejse og lignende, så det kan ofte være en fornuftig idé at investerer i en privat rejseforsikring.

Rejsetidspunkt

Højsæsonen på Malta er fra juli til september, hvor varmen er på sit højeste. Det betyder dog også at der er en del flere turister på øen. Nogle vælger at besøge Malta fra februar til juni, hvor der ikke er så mange turister og hvor vejeret ikke er så varmt. Fra oktober til februar er der øget regn og lavere temperaturer.

Valuta

Der kan benyttes alle de store kreditkort på Malta. Den lokale valuta er euro, som blev indført i 2008.

Drikkepenge

Der forventes 10 procent i drikkepenge hos taxichauffører og på restauranter. Det kan også være en god idé at give drikkepenge til stuepiger, piccoloer, mv.

Sprog

De officielle sprog er maltesisk og engelsk. Italiensk er dog også udbredt og nogle taler også fransk.

Kort over Malta

Malta

[Total:1    Gennemsnit:1/5]

Skriv et svar