Uninhabited small island covered by a cap of clouds

Rejseguide til Færøerne

Uninhabited small island covered by a cap of cloudsFærøerne er en samling af 18 forskellige øer, der allesammen er af vulkansk oprindelse. Landet er beliggende i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Island, Norge og Skotland. Færøerne er kendt for sin fantastiske natur og er den perfekte destination for naturelskeren.

Landet har et samlet areal på 1.399 kvadratkilometer, hvoraf 0,5 procent af dette areal består af vand. Vejret er et tempereret øklima, hvilket betyder at vejret er meget omskifteligt. Det kan hurtigt svinge mellem regn, sol og tåge. Sproget er færøsk, men de taler også dansk.

Færøerne har tidligere været forenet med Norge, men blev i 1814 afstået til Danmark. Den 1. april 1948 fik landet et hjemmestyre under Kongeriget Danmark. Hovedstaden hedder Thorshavn og der bor små 50.000 mennesker på Færøerne.

Færøerne

Kort over Færøerne

Transport

Vejnettet er utroligt veludbygget og det er nemt at komme rundt til de største øer. Det nationale transportfirma hedder Strandfaraskip Landsins (SL) og tilbyder både færge, bus og helikopter transport.

Der er over 600 km asfalterede veje på Færøerne og et godt udbygget vejnet. Reglerne er som i Danmark, du må højst køre 80 km/t udenfor byerne og 50 km/t i byerne. Vær opmærksom på de mange får, som både passere vejene, men som også kan finde på at søge ly i tunnelerne.

Tunnelerne mellem øerne koster 130 kroner at benytte – hvilket skal betales indenfor 3 dage på en af benzinstationerne.

Der er et godt udbygget busnet, som dækker de fleste af øerne. Det kan være nødvendigt med pladsbestilling.

Der er også udbredt helikoptertransport til de forskellige øer, det drives af Atlantic Airways. Du kan se deres forskellige priser her. Billetter skal reserveres på forhånd og du skal senest ankomme 20 min før afgang. Du kan typisk medbringe 20kg bagage.

Legitimation

Som nordisk statsborger kan du frit rejse til Færøerne. Du skal dog have gyldig legitimation på dig, som f.eks. kørekort eller pas.

Rejseforsikring?

Med det gule sygesikringskort, der er du dækket i tilfælde af sygdom eller uheld.

Valuta

Den færøske krone har samme værdi som den danske krone. Der benyttes danske pengesedler, men med lokale motiver. De fleste steder er det muligt at benytte danske pengesedler, men det kan være et problem at benytte færøske sedler i Danmark – så derfor er det en god idé at veksle tilbage til danske, inden du forlader Færøerne.

Drikkepenge

Som i Danmark, der er det ikke normalt at betale drikkepenge.

Hurtige facts

  • Ved alarm – ring som i Danmark: 112
  • Færøerne er én time bagud i tidzone – Når den er 16.00 i Danmark – så er den 15.00 på Færøerne.
  • Drikkevandet er sikkert og kan drikkes direkte fra hanerne.

Vestmanna - Færøerne

[Total:2    Gennemsnit:2/5]

Skriv et svar