Færøerne

Færøerne er en samling af 18 forskellige øer, der allesammen er af vulkansk oprindelse. Landet er beliggende i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Island, Norge og Skotland. Færøerne er kendt for sin fantastiske natur og er den perfekte destination for naturelskeren.

Landet har et samlet areal på 1.399 kvadratkilometer, hvoraf 0,5 procent af dette areal består af vand. Vejret er et tempereret øklima, hvilket betyder at vejret er meget omskifteligt. Det kan hurtigt svinge mellem regn, sol og tåge. Sproget er færøsk, men de taler også dansk.

Færøerne har tidligere været forenet med Norge, men blev i 1814 afstået til Danmark. Den 1. april 1948 fik landet et hjemmestyre under Kongeriget Danmark. Hovedstaden hedder Thorshavn og der bor små 50.000 mennesker på Færøerne.

Færøerne

Bedste rejsetidspunkt

Højsæsonen på Færøerne er fra Juni til September. Hvis du ønsker at sejle til Færøerne er det mest behageligt i sommermånederne, da der er mindre risiko for stormvejr og ubehagelige bølger.

Transport

Vejnettet er utroligt veludbygget og det er nemt at komme rundt til de største øer. Det nationale transportfirma hedder Strandfaraskip Landsins (SL) og tilbyder både færge, bus og helikopter transport.

Der er over 600 km asfalterede veje på Færøerne og et godt udbygget vejnet. Reglerne er som i Danmark, du må højst køre 80 km/t udenfor byerne og 50 km/t i byerne. Vær opmærksom på de mange får, som både passere vejene, men som også kan finde på at søge ly i tunnelerne. Der er gode muligheder for at leje bil ved Vágar lufthavn.

Tunnelerne mellem øerne koster 130 kroner at benytte – hvilket skal betales indenfor 3 dage på en af benzinstationerne.

Der er et godt udbygget busnet, som dækker de fleste af øerne. Det kan være nødvendigt med pladsbestilling. Der er også gode muligheder for at bestille taxa, som du typisk bestiller via telefon.

Der er også udbredt helikoptertransport til de forskellige øer, det drives af Atlantic Airways. Du kan se deres forskellige priser her. Billetter skal reserveres på forhånd og du skal senest ankomme 20 min før afgang. Du kan typisk medbringe 20kg bagage.

Legitimation

Som nordisk statsborger kan du frit rejse til Færøerne. Du skal dog have gyldig legitimation på dig, som f.eks. kørekort eller pas.

Rejseforsikring?

Med det gule sygesikringskort, der er du dækket i tilfælde af sygdom eller uheld.

Overnatning

Man må campere udenfor, men man bør altid indhente tilladelse hos eventuelle jordejere. Der findes en række hoteller på øerne, dog er hotellerne i Torshavn og ved Vagar lufthavnen kendt for at have den højeste kvalitet, mens de resterende hoteller kan variere lidt i kvalitet. Der er rig mulighed for at leje værelser efter bed and breakfast princippet, både i Torshavn, men også i en række af de mindre bygder. Man kan ofte betale sig til fuld forplejning. Der findes også en del vandrehjem på Færøerne. Der er også gode muligheder for at leje sig ind i sommerhuse og hytter.

Valuta

Den færøske krone har samme værdi som den danske krone. Der benyttes danske pengesedler, men med lokale motiver. De fleste steder er det muligt at benytte danske pengesedler, men det kan være et problem at benytte færøiske sedler i Danmark – så derfor er det en god idé at veksle tilbage til danske, inden du forlader Færøerne.

Mad og drikke

Det færøiske køkken er primært kendt for at indeholde meget kød og kartofler. Grøntsager og salat har ikke de bedste betingelser for vækst på øerne. Der er også rig mulighed for at smage eksempelvis spæk eller kaste sig ud i fårehoveder og tørrede fisk.

Drikkepenge

Som i Danmark, der er det ikke normalt at betale drikkepenge.

Fotografering

Med den fotovenlige natur er Færøerne det perfekte sted at tage billeder. Der findes ingen særlige restriktioner, men vil du tage billeder af mennesker, så spørg om lov først.

Udvalgte seværdigheder

 • Torshavn – En smuk og hyggelig by. Oplev de små snørklede gader, den smukke havn og de andre hyggelige områder i hovedstaden. Du bør besøge Tinganes, som er verdens ældste parlament. Det er en særlig oplevelse.
 • Kirkjubøur og St. Magnus Katedral – Kirkjubøargarður ligger på en bjergskråning og husene i byen har de specielle sorte og røde farver, som er et særligt smukt og unikt syn. I byen ligger også St. Magnus katedralen – som er en ruin fra omkring 1300 tallet.
 • Gasadalur – Her er landskabet hovedattraktionen og de ikoniske vandfald.
 • Gjogv – Endnu et område med et flot landskab.
 • Vestmannabjergene – Endnu et ikonisk landskab, hvor du har mulighed for at se søpapegøjer.
 • Saksun – Manges favoritoplevelse på Færøerne. Mange besøger Saksun kirken og nyder det ikoniske landskab, med de græsbeklædte bjerge, den fantastiske udsigt, osv.

Hurtige facts

 • Ved alarm – ring som i Danmark: 112
 • Færøerne er én time bagud i tidzone – Når den er 16.00 i Danmark – så er den 15.00 på Færøerne.
 • Drikkevandet er sikkert og kan drikkes direkte fra hanerne.

Vestmanna - Færøerne

2 kommentarer til “Færøerne”

 1. Hej!
  Hvordan er det at have en elbil med til Færøerne vedrørende opladning og diverse rabatter eller fordele?
  Det jeg har fået oplyst er at man skal forudbetale for et RFID mærkat og afhente dette i Thorshavn.
  Dette ska’ koste 500 kr/mdr. hvilket virker dyrt!
  På forhånd tak for jeres service og afventer snarest et svar.
  M.v.h.
  Vilhelm

  Svar

Skriv en kommentar