Skotland

Skotland er en del af Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland, men samtidigt også en selvstyrende nation, som kommer tættere og tættere på uafhængighed fra England.

Udover fastlandet, der består Skotland af mere end 790 øer, f.eks. de kendte øgrupper Orkneyøerne, Hebriderne og Shetlandsøerne. Edinburgh er det økonomisk centrum i landet (Og hovedstad), mens Glasgow er den største by.

Udover den fantastiske natur, så er Skotland især også kendt for så forskellige ting som Whisky, Loch Ness uhyret, de fantastiske gamle middelaldersborge og en enorm gæstfrihed. Det er en dejlig oplevelse at besøge en lokal pub og opleve den gæstfrihed og åbenhed der findes i landet.

Rejsetidspunkt

Vejrmæssigt, der er Skotland kendt for sit meget omskiftelige vejr, som byder på på alt lige fra dejligt solskinsvejr til store mængder af regnvejr. Ønsker du at minimere risikoen for regnvejr, så er maj og juni de måneder med mest sol. Vestkysten er primært kendt for sit varme og våde vejr, mens østkysten er kendt for sit kølige tørre vejr.

Valuta

Den britiske pund benyttes i Skotland og kan opdeles i 100 pence. Der findes hæveautomater i langt de fleste byer, hvor du kan hæve via dit internationale hævekort.

Forsikring

Med EU´s blå kort, der kan du få sygehjælp på lige fod med lokalbefolkningen. Det blå eukort dækker i op til i et år, men dækker ikke ting som f.eks. hjemtransport, juridisk hjælp, mv. Ønsker du en ordentlig sikkerhed, så skal du tegne en privat rejseforsikring.

Skriv en kommentar