Den hurtige guide til rejseforsikringer

En rejseforsikring er din sikkerhed, når du rejser i udlandet. Forsikringen kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade eller har behov for medicin. En basis rejseforsikring dækker typisk områder som:

  • Behandling af akut sygdom eller opstået skader.
  • Akut behandling ved eksempelvis tandlæge, fysioterapeut eller kiropraktor.
  • Hjemtransport ved alvorlig sygdom eller skader.
  • Forsinkelser, som transportforsinkelse, bagageforsinkelse eller forsinket fremmøde.
  • Krisehjælp.
  • Tabt ferie.
  • dækning mod skader på feriebolig og lign.

Hvis man derimod har lidt udvidet behov, kan man tegne en udvidet rejseforsikring. Ved nogle forsikringsselskaber kan man vælge de enkelte ekstratjenester som tilvalg til en basisforsikring.

Det kan være du ønsker dækning mod:

  • Ødelagt skiferie (Er normalt ikke dækket af basisforsikring ved skader).
  • Mulighed for dækning af ødelagt feriebil.
  • Farlig sport.
  • Selvrisiko på lejebil.

Og så videre.

Det varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvad man kan tilvælge.

Det er altid en god idé at læse betingelserne

Der kan være stor forskel på hvad en rejseforsikring dækker. Derfor er det vigtigt at du læser betingelserne for forsikringen og du vurderer om de vil kunne dække dine ferieaktiviteter.

Et godt eksempel kan være en rejseforsikring til skiferie. Det er ikke altid at en basis rejseforsikring dækker ordentligt ved skader under en skiferie. Hvis du bare bestiller den første forsikring du ser og ikke læser betingelserne, kan du risikere at du ikke er dækket ved behov for hjemtransport og lign.

Uheld sker også på ferier – Derfor er det vigtigt at du er dækket ind.

Ved nogle forsikringer vil du være det, men ikke alle. Så husk altid at læs betingelserne og lav de nødvendige tilvalg.

Hvad koster rejseforsikringer?

Hvad koster en bil? Der kan være stor forskel på priserne, da det ofte er tilvalgene som har størst betydning for den endelige pris. Nogle vil have luksus udgaven, hvor de er dækket fuldt ind, mens andre er mere risikovillige og ikke har samme behov for at være dækket ved eksempelvis afbud eller nedbrudt lejebil.

Den bedste måde du kan finde priser på, er ved at åbne alle de populære rejseforsikringsfirmaers hjemmesider og indtast det du har behov for. Så kan du sammenligne priserne og vælge den bedste (Igen: Husk at læs betingelserne).

Uden at komme med anbefalinger, kan det være firmaer som: Dansk rejseforsikring, Europæiske, Gouda og SafeAway. Snak også med dit almindelige forsikringsselskab – Måske kan de være med på priserne.

Hvis du leder efter et rejseforsikringsfirma, kan du med fordel kigge på sammenligningssider som eksempelvis Rejseforsikringsguiden.dk, hvor du kan få et meget bedre overblik over mulighederne på markedet.

Enkeltrejseforsikring eller årsrejseforsikring?

Når du tjekker priser, vil du se at du kan vælge mellem enkeltrejseforsikring eller årsrejseforsikringer.

En årsrejseforsikring er lidt dyre, men dækker flere rejser. Der kan være forskellige betingelser for hvornår en årsrejseforsikring er gyldig. Eksempelvis dækker de normalt ikke erhvervsrejser eller rejser med mindre end 30 dages mellemrum. Men disse betingelser kan variere fra selskab til selskab.

Hvis du sjældent rejser eller skal på en rejse som kræver speciel dækning (Eksempelvis den årlige skiferie), vil en enkeltrejseforsikring ofte være det fornuftige valg. Rejser du flere gange om året og på samme måde, f.eks. et par charterferier i Europa, vil en årsrejseforsikring ofte være billigst.

Når du rejser udenfor EU

Vær opmærksom på at når du rejser indenfor EU/EØS, vil rejseforsikringen typisk være billigere end hvis du rejser til eksempelvis USA eller Asien. Det skyldes blandt andet at vi i Europa har det blå sygesikringskort, som vil kunne dække nogle af de eventuelle udgifter ved sygdom og skader.

Selvfølgelig vil udgifterne til hjemtransport også være højere, hvis du kommer til skade på New Zealand end hvis du brækker anklen i Skåne.

Der kan også være lande hvor der kræves vaccinationer mod enkeltsygdomme, hvis dit forsikringsselskab skal dække.

Kan være forvirrende at leje bil i nogle lande. Der kan være mange uforståelige betingelser og en rejseforsikring kan være en stor hjælp, hvis du ikke er dækket ordenligt ind.

Billig rejseforsikring eller ej?

Som med alting i livet, der vil den billigste løsning sjældent være den bedste. For mange er det OK med begrænset dækning, men det er samtidigt meget ærgerligt at stå i en situation, hvor en lille ekstra udgift ville give dig langt bedre betingelser.

Husk at når du vælger din rejseforsikring, skal du gøre op med dig selv, hvor stor sikkerhed du ønsker under din rejse.

I worst case scenariet, kan man blive økonomisk ruineret, hvis man laver aktiviteter som ikke er dækket af forsikringen, hvor det går helt galt.

Skriv en kommentar