Guide: Her er Thailands smukkeste øer

Thailand har charmeret turister gennem mange år, og selv om maden, menneskerne og naturen er i en klasse for sig, så kommer vi ikke uden om, at det er de smukke thailandske øer, de fleste rejser til Thailand for. Vi kigger nærmere på 5 gudeskønne øer i Thailand.

Du kan se mange flere hemmelige paradiser i Thailand hos Stjernegaard Rejser.

Zen for luksushippier

Langt uden for lands lov og ret, tæt på grænsen til Cambodia, ligger den lille thailandske perle, Koh Kood. Det er de færreste, der rejser til Thailand, som finder helt herud, men den længere rejse kommer med en bonus. Koh Kood er alt det, den vaskeægte ø-kender forstår ved bountyliv med palmesvaj, bølgeskvulp og sublime hoteller, men der er mere end passiv dovenskab til den halvstore ø i Siambugten.

Udforsk øens landsbyer på pæle, læg vejen forbi små afsides bugter og tag turen til øens tre smukke vandfald. Mens Klong Chao, der er øens største, kan være velbesøgt, ligger Yai Kee og Huang Nam Kaew lidt mere øde hen, og du kan være heldig at have naturens paradisiske værker for dig selv.

Den politisk korrekte charmetrold

Et stykke syd for Hua Hin ligger en lille ø, der brillerer med minimalisme og rustik bungalowstemning. Koh Talu praler ikke af meget, men naturen er i al sin enkelhed hel spektakulær. Foruden den grønne midte og en fin krans af strande, folder marinelivet sig flot ud under overfladen med farverige koraller og fisk i et væld af afskygninger.

Siden 1996 har øens ejer arbejdet hårdt på at genopbygge de koralrev, der tidligere blev ødelagt pga. overfiskning, og det har resulteret i, at havskildpadder kommer til øen for at lægge æg. Som gæst på øen kan du besøge skildpaddernes ”nursery”, hvor skildpaddeæg indsamles og udklækkes, inden de små skildpaddeunger sættes ud – og du kan desuden være med til at plante koraller. Kort sagt! En rejse til Thailand, der forener badeferie og et unikt møde med naturen.

Thailandsk ø-nostalgi

I Krabibugten, ikke langt fra Phi Phi eller Koh Lanta, ligger Koh Jum. En smuk lille ø, der på mange måder afspejler det Thailand, der var for årtier tilbage. Her er få turister, få biler, få hæveautomater og fuld blus på natur og det gode strandliv. Livet leves i slowmotion, du bruger tiden i vandkanten og lytter til bølgernes sagte klukken – og snupper måske en aktiv afstikker gennem grøn skov til toppen af øen. Koh Jum er mest af alt en følelse, der skal opleves på egen krop og eget sind på en rejse til Thailand.

Øko-luksus i et øhav af boblende kalkstensatoller

Krabibugten er kendt for de fine kalkstensøer drysset med grønt, der tårner op i horisonten. På Koh Yao Noi nyder du ferien i al stilhed blandt et hav af smukke kalkstenstoppe. Her er lokalliv i slowmotion, grønne glæder og smukke strande, du ofte kan få helt for dig selv. Øen, der er relativ ny som turistø, gør en dyd ud af at skabe den perfekte ramme for øko-luksus med charmerende hoteller smukt integreret i naturen. Hertil en god sjat wellness og yoga – og du er garanteret en zen ferie i Thailand.

Den med lagunen

Koh Mook er en skøn lille ø i Andamanerhavet syd for Koh Lanta, hvor lokallivet stadig spiller den største rolle – til tider i et meget langsommeligt tempo. Øen er – ligesom mange af de øvrige i Andamanerhavet – spækket med gode strande, men den har også et es i ærmet, som ej bør overses.

Emerald Cave, også kaldet Morakot, er en eventyrlig oase som kræver en ankomst gennem en 80 meter lang tunnel. For enden af tunnelen dukker en lysning op, hvor solen stråler ned i en lille, grøn lagune, omringet af frodig beplantning og høje klipper. Lagunen kan kun besøges ved lavvande og vil du nyde synet af den strålende sol, der lyser oasen op, skal du oven i købet være her mellem klokken 10-14.

Husk, at det altid er en god idé at holde øje med Udenrigsministeriets rejsevejledninger, når du overvejer en rejse til Thailand.

Skriv en kommentar