New Zealand

New Zealand er en stat, der er at finde i Stillehavet beliggende på den sydlige halvkugle. Landet er opkaldt efter den nederlandske provins Zeeland. Landet består af to større øer, der henholdvis kaldes Nordøen og Sydøen samt en række mindre øer, der blandt andet inkluderer Stewart Island og Chatham. Fra nordspidsen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen er der cirka en strækning på 1600 kilometer.

New Zealand

Landet har et samlet areal, der lyder på 268.680, hvilket gør landet til en verdens største øer. Desuden består cirka 2,1 procent af landets areal af vand.

New Zealand

Visum

Der er visumfrit for danskere i op til 3 måneder. Du skal dog være i besiddelse af et gyldigt pas, som tidligst udløber 3 måneder, efter opholdets varighed. For at undgå at turister bliver hængende og tager ulovligt arbejde, så skal man kunne fremvise en returbillet eller en billet videre til en anden destination. Derudover skal du kunne dokumenterer at du har de nødvendige økonomiske midler til opholdet. Ønsker du at holde ferie i længere tid end 3 måneder, så kan man få 6 måneders opholdstilladelse ved henvendelse til New Zealands ambassade i Belgien.

Du kan læse mere om indrejse på www.immigration.govt.nz

Sikkerhed

New Zealand er et af de mest sikre lande at rejse i. Den primære risiko er tyveri – typisk fra biler. Pas på med at efterlade noget i din bil, som du ikke kan undvære.

Trafikken er også et område, hvor du skal være ekstra opmærksom. Hold øje med medtrafikanter med en tung speederfod, får, turister, mv.

Valuta

Valutaen er den newzealandske dollar (også kendt som kiwi-dollars). Det er ikke begrænset hvor meget valuta, som du kan tage med ind eller ud af New Zealand. Det er ikke nødvendigt at veksle penge hjemmefra, da der er rig mulighed for at hæve lokal valuta med sit internationale kreditkort. Ønsker du alligevel at have lokal valuta med, så husk at bestille i din bank i god tid.

Drikkepenge

Som hovedregel, der forventes der ikke drikkepenge. Besøger du dog en finere restaurant, så kan det være på plads at betale 5-10 procent oveni. Taxichauffører, guider, mv, sætter alle pris på en smule drikkepenge, men det er ikke forventet.

Bedste rejsetidspunkt

New Zealand kan besøges året rundt. Årstiderne er vendt rundt i forhold til Danmark: Vinteren er fra juni til august, foråret fra september til november, sommeren fra december til februar og efterår fra marts til maj. Det er varmest at besøge landet fra november til april. I det nordlige New Zealand, der er vejret subtropisk og det bliver aldrig rigtig koldt. Hvor længere sydpå du rejser, desto koldere bliver det.

Vaccination

Det anbefales at man vaccineres mod Difteri og Stivkrampe.

New Zealand

Forsikring

Du skal tegne en privat rejseforsikring, hvis du ikke allerede har én. Hvis du er så uheldig at blive syg, så skal man nok få hjælp i New Zealand – ligemeget om man er dækket af en forsikring eller ej. Men har du ikke en forsikring, så vil der komme en regning, som kan være meget stor. Så husk forsikring! Er du så uheldig at komme ud for en ulykke, så er din behandling gratis – men du kan stadig ikke få hjælp i forhold til hjemtransport.

Skriv en kommentar