Thailand (tidligere kendt under navnet Siam) er et kongedømme, der er beliggende i den sydøstlige del af Asien. Landet grænser op til Burma. Cambodja, Laos og Malaysia (ved Malaccahalvøen). Thailand er inddelt i 77 forskellige provinser, der herefter er opdelt i distrikter, herefter underdistrikter, kommuner og byområder, der hver ledes af et folkevalgt byråd med en borgmester i spidsen.
Landet har et samlet areal på 514.000 kvadratkilometer, hvoraf små 0,4 procent af dette areal er bestående af vand. Desuden rummer Thailand hele 64.631.595 indbyggere, hvorfor landet har en befolkningstæthed, der lyder på 125,7 indbyggere pr. kvadratkilometer.
Bedste rejsetidspunkt
Hvornår det er bedst at besøge Thailand, det afhænger af hvor i landet man skal rejse. Som hovedregel, der er det bedst at besøge Thailand i perioden november til februar. Her er det knap så varmt som resten af året og ikke så meget regn.
Visum til Thailand
Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedagen. Desuden skal du have plads til både ind- og udrejsestempler + visum. Hvis du som dansk statsborger kommer ind i Thailand via fly, så har du mulighed for at opholde dig visumfrit i 30 dage. Hvis du kommer via en landegrænse, så er det dog kun 15 dage.
Skal du være i Thailand i mere end 30 dage, så skal du søge om visum.
Du kan læse om de aktuelle visumregler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/thailand-pas-og-visum/
Rejseforsikring
Du skal finde et forsikringsselskab og tegne en privat rejseforsikring, så du undgår problemer ved uheld eller sygdom. Det er også vigtigt at du undersøger de forskellige selskabers betingelser, især hvis du f.eks. skal ud og dykke eller lignende. Selskaberne har forskellige betingelser og det gælder om at finde det selskab som matcher ens rejseaktiviteter.
Vaccinationer
Ved kortere rejser til Thailand, der bør du være vaccineret mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Desuden skal du være opmærksom på at der i nogle områder kan forekomme Malaria. Hvis du kommer fra et land med Gul Feber, kan der også være krav om fremvisning af dokumentation for vaccination mod sygdommen.
Skal du opholde dig i længere tid i Thailand, så er vaccinationer mod Hepatitis B og Japansk Hjernebetændelse også relevante. Husk at snak med din læge i god tid inden rejsen, så du kan få påbegyndt de nødvendige vaccinationer.
Valuta
Valutaen hedder Baht og kan opdeles i 100 Satang. Thailand er et land som er gearet til masseturisme, derfor er der rig mulighed for at f.eks. hæve penge via sit internationale kreditkort. Det kan dog altid være en god idé at have lidt “nødpenge” på sig, hvis man f.eks. skulle risikere at miste sit kort.
Kongen
Kongen er meget hellig. Du må ikke tale grimt om ham og lave sjov med ham. Anbefalingen er ikke for sjov. Turister kommer ofte i problemer med ordensmagten pga. fornærmelse mod kongen.
Transport
Det er billigt og nemt at rejse rundt i Thailand. Der flyver løbende indenrigsflyvninger til de fleste større områder. Der er gode muligheder for at rejse med tog, bus eller bil med chauffør. Det er nemt at arrangere sin rejse løbende, da de fleste hoteller kan være behjælpelig med din videre transport.
Mad og drikke
Det thailandske køkken er stærkt og krydret. Her domineres mange af retterne af spændende ingridienser som limeblade, ingefær, koriander, chili, hvidløg, mv. Maden er ofte forskellige supper, gryderetter og lignende. Det meste bliver skyllet ned med fin thailandsk øl, riswhiskey eller importeret vin.
Drikkevand
Du bør ikke drikke vandet fra hanerne.
Drikkepenge
Der er ofte et servicegebyr på 10% på din regning, men der forventes stadig ekstra drikkepenge på restauranter. Taxachauffører forventer ikke drikkepenge.
Sikkerhed
Generelt er Thailand et sikkert land at besøge. Men det er dog altid en god idé at tage sine forholdsregler. Der er meget større chance for at blive snydt eller få ting stjålet fra dig, end at opleve et fysisk overfald. Det er sjældent at der sker voldelige overfald på turister, men hvis der f.eks. er alkohol indblandet, så kan en uskyldig situation udvikle sig. Derfor skal du selvfølgelig være varsom, hvis du færdes blandt alkoholpåvirkede personer, både lokale og turister.
Deltager du i et Full Moon party, så skal du være opmærksom på at der er en stigende tendens til at festerne bliver farlige. Selvom langt de fleste får en god oplevelse, så er der risiko for slåskamp, røveri og voldtægter. Kvinder som rejser alene, bør især være ekstra opmærksom hvis de deltager til sådan en fest.
Narkotika
Der er ekstremt hårde straffe for narkotikaforbrydelser – selvom du kun besidder små mængder, så kan du få en enormt lang fængselstraf. Alvorlig narkotikakriminalitet kan straffes med døden.
Sydthailand og grænseområderne
I de sydligste provinser nær grænsen til Malaysia, der er der risiko for bombesprængninger og dødelige overfald. I visse perioder sker der op til flere angreb om ugen, som dog typisk er målrettet myndighederne. Men det sker dog oftere og oftere, at uskyldige civile bliver ramt af bombesprængninger, f.eks. på de lokale markedspladser eller på barer, mv. Det frarådes at du rejser igennem de sydlige provinser, Pattani, Yala, Narathiway og Songkhla.
På grænsen til Cambodja, der har der i længere tid været en grænsestrid. Striden har skabt både civile uroligheder og konfrontationer mellem de to landes militær. Det er især omkring tempelområderne Preah Vihear, Ta Kwai, Ta Muen Thom og Prasat Sadok Kok Thom at de værste stridigheder har stået på. Forholdet er dog i forbedring, men ønsker du at besøge nogle af de nævnte templer, så anbefales du at være meget varsom.
Grænsen til Burma kan også være ustabil fra tid til anden, da oprørsgrupper i Burma kæmper mod myndighederne, hvilket til tider trækker spor ind over den Thailandske del af grænsen.
Transport
Trafikken er uden tvivl noget anderledes end den vi ser i Danmark. Den er langt mere risikofyldt, især for dem som vælger at rejse med motorcykel eller via “tuktuk”. Det er påbudt at køre med hjelm i Thailand, men da mange turister vælger at ignorere den regel, sker der ofte seriøse uheld, hvor turister kommer alvorligt til skade eller dør.
Vær opmærksom på at man kører i venstre side at vejen. Vær meget opmærksom i trafikken, ligemeget om du er på knallert eller du bare er fodgænger.
De sidste sikkerhedsord
Lad dig ikke skræmme af de mange råd omkring sikkerhed. Husk at Thailand anses som et sikkert land at rejse i, så længe man tager sine forholdsregler. Der er mange ting man bør tage stilling til, men så længe man bruger sin sunde fornuft, så går det højst sandsynligt ikke så galt.
Du kan læse om de aktuelle sikkerhedsanbefalinger hos udenrigsministeriet: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/thailand/
lidt om medicin,pillepas, medicin attest osv mangler på stort set alle info sider,her kan i gøre en undtagelse
Hej Rejstil.dk
Hvornår er denne side om Thailand blevet opdateret?
Hilsen Jesper
Hej Jesper,
I 2014, så den trænger til en opdatering 🙂
Det får vi forhåbentlig gjort snarest.