Namibia

Namibia er et land, der er beliggende i den sydlige del af Afrika. Landet grænser op til Zambia, Botswana, Angola og Sydafrika. Namibia har et samlet areal, der lyder på 825.418 kvadratkilometer, der desuden rummer 2.171.000 indbygger, hvilket betyder, at Namibia har en befolkningstæthed på 2,6 indbyggere pr. kvadratkilometer, hvilket er verdens laveste befolkningstæthed.

Namibia var tidligere kendt under navnet Tysk Sydvestafrika og var en tysk koloni. Efter 1. verdenskrig blev landet besat af Sydafrika, men efter 2. verdenskrig annekteredes landet af Sydafrika. Senere påbegyndtes arbejdet med at gøre Namibia til en selvstændig nation, hvilket først lykkedes den 21. marts 1990.

Namibia

Valuta

Den namibiske dollar er den lokale valuta som er låst til den sydafrikanske rand, som også er anerkendt som gyldig valuta.

De fleste hoteller, restauranter og større butikker tager mod kreditkort. Der er også gode muligheder for at hæve penge i hæveautomater.

Bedste rejsetidspunkt

Det er mest behageligt at besøge Namibia i vinterperioden (Fra Maj til Oktober). Her er temperaturen mest behagelig og vejret er stadig tørt. Fra December til Marts bliver det ulideligt varmt i landet og det vil ikke være behageligt at rejse rundt.

Drikkepenge

Generelt gives der ikke drikkepenge, medmindre man befinder sig i turistområder. Her er det normalt at give 10 procent i drikkepenge.

Fotografering

Der er generelt ikke de store regler omkring fotografering. Der kan dog være særskilte regler i naturreservater, så husk at tjek de gældende regler her. Husk også at spørge om lov, hvis du vil tage billeder af mennesker.

Overnatning

Hotellerne kommer i alle slags standarder – lige fra de mest sølle 1 stjernede hoteller til luksushoteller med 5 stjerner.

Der er typisk mulighed for at campere i naturparkerne / leje hytter. Det kan være en unik oplevelse at komme tæt på naturen og dyrelivet.

I de større byer er der bed and breakfasts, privatudlejning via eksempelvis AirBNB og lign.

Mad og drikke

Der er meget tyskinspireret mad, blandt andet schnitzel. Lokale retter som biltong (Lufttørret kød) og auchfleisch (Røget kød) er også en oplevelse værd.

Vaccinationer

Der er risiko for at få Malaria i Namibia, men sygdommen er dog ikke aktiv i hele landet året rundt. Hvis du skal til et område med Malaria, så kan det selvfølgelig være en god idé at beskytte dig mod sygdommen. Snak med din læge omkring, hvordan du bedst beskytter dig mod Malaria og hvor og hvornår det er aktuelt.

Derudover så skal du vaccineres mod en række sygdomme, afhængigt af rejsens længde og aktiviteter under rejsen.

Det kan f.eks. være mod sygdomme som Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A, Hepatitis B og Gul Feber (Kan være krav om dokumentation for vaccination mod Gul Feber, hvis man kommer fra et land med Gul Feber).

Transport

Air Namibia flyver dagligt/ugentligt indenrigsflyvninger mellem de større byer. Priserne er forholdsvis lave.

Der er et overraskende godt tognet i Namibia. Der køres tog mellem de store og mellemstore byer. Priserne og farten er lav, men det er en helt unik oplevelse.

Der er ikke så mange busser i landet, men der køres luksusbusser mellem hovedstaden og de største byer.

Taxaer er udbredt og billige at benytte. Husk at aftale prisen på forhånd, hvis der ikke er tilkoblet et taxameter.

Du kan leje bil i de større byer og lufthavne.

Forsikring

Du skal finde en ordentlig privat rejseforsikring, så du kan få hjælp ved pluslig sygdom eller uheld – uden at blive ruineret.

Namibia

Visum

Det er visumfrit for danskere, i op til 90 dage (turistrejser). Du skal have et gyldigt pas, med en gyldighed på 6 måneder udover opholdets varighed. Du kan læse mere om visum hos Namibias ambassade i Sverige.

Kommer du fra et land med Gul feber, skal du kunne fremvise dokumentation for vaccination mod dette.

Husk at reglerne kan ændre sig hurtigt og det er derfor vigtigt at du læser op på de aktuelle regler, inden afrejse. Du kan læse om visumbetingelserne hos udenrigsministiet: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/namibia-pas-og-visum/

Vores guide er kun vejledende og vi tager forbehold for menneskelige fejl.

Skriv en kommentar