Senegal

Senegal er et land, der er beliggende i den vestlige del af Afrika. Senegal grænser desuden op til en forholdvis lang række lande: Mali, Mauritania, Guinea-Bissau, Guinea og Gambia. Landet blev erklæret uafhængigt fra Frankrig i føderation med Mali pr. 4. april 1960, dog opløstes denne føderation 20. august 1960, hvorefter Senegal blev en selvstændig nation.

Landet har et samlet areal på 196.190 kvadratkilometer, hvoraf 2,1 procent af dette areal er bestående af vand. Senegal rummer desuden 11.126.832 indbyggere (svarer til cirka det dobbelt af Danmarks befolkning), hvilket betyder at landet har en befolkningstæthed på 56,7 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Senegal

Forsikring

Det er vigtigt når man rejser i Afrika, at ens forsikring er på plads. Du skal tegne en privat rejseforsikring som dækker dig bedst muligt.

Valuta

Valutaen er den vestafrikanske CFA franc. Der er gode mulighed for at finde hæveautomater i banker i alle de større byer.

Vaccination

Skal du til Senegal, så er det vigtigt at du tidligt i planlægningsfasen får besøgt din læge eller vaccinationscenter, så du kan få planlagt et vaccinationsprogram.

Sygdomme som Gul Feber, Difiteri, Hepatitis A, Hepatitis B, Meningokok-meningitis og Stivkrampe er sygdomme som kan være relevante at blive vaccineret mod. Derudover er der en risiko for Malaria i det meste af Senegal, hvilket du eventuelt også bør tage dine forholdsregler mod.

Bedste rejsetidspunkt

Fra december til maj er der ekstremt varmt i Senegal. Fra november til marts, der er det bedst at besøge landet, da temperaturen kommer ned i et mere behageligt niveau. Juli til september er det meget varmt og en meget høj fugtighed, hvilket kan være ubehageligt.

Mad og drikke

Senegal er primært kendt for mad med meget kylling og fisk. Eksempelvis Chicken au yassa, som er en barbacue kylling med løg og citron, Maffé (Kød i peanutsauce), Tiebou dienne (Fiskekage med ris) og mange andre spændende retter. Maden er krydret godt med lækre afrikanske krydderier.

Drikkepenge

Typisk er der lagt 10-15 procent oveni regningen på restauranter og hoteller (service charge).

Drikkevand

Du må ikke drikke vandet fra hanerne. Vandet skal koges eller du skal købe vand på flaske.

Visum

Der er visumfrihed i op til 90 dage, så længe dit pas er gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed. Reglerne kan dog hurtigt ændre sig, så husk altid at hold dig opdateret med de aktuelle regler. Du kan læse mere om visum til Senegal hos udenrigsministeriet: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/senegal-pas-og-visum/

Sikkerhed

De fleste besøg i Senegal sker uden problemer, men der er dog en række sikkerhedsspørgsmål man skal forholde sig til, især i enkelte regioner. Danmark har ikke en rejsevejledning til Senegal, men du kan læse den opdaterede og altid aktuelle rejsevejledning fra det britiske udenrigsministerium her: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/senegal

Overnatning

Der er efterhånden en lang række gode hoteller i Senegal, da regeringen har haft øget fokus på turisme. I Dakar, Saly Portugal og Casamance er der efterhånden en række gode luksushoteller og hoteller i mellemkategorien. Hotellerne vurderes lokalt fra 1 til 4 stjerner.

Som alternativ til hoteller findes der en række “campements” i visse områder. Det er prisbillige alternativer til hotelværelse og er ofte simple gæstehuse (Kvaliteten varierer, men nogle kan være rigtig fine).

Camping er typisk muligt i nationalparkerne og langs kysten.

Transport

Der er mulighed for indenrigsflyvning i Senegal, blandt andet til Ziguinchor. Flyvningerne varetages af Air Senegal.

Det er også muligt at tage bussen mellem de største byer. Mellem de mindre byer kører der også en lang række gamle og slidt køretøjer, som man kan booke sig ind i. Generelt er busserne billige at benytte.

Der er et begrænset tognet i Senegal, f.eks. fra Dakar til Mali (Her stopper toget ved de større byer på vejen).

Du kan leje bil i Senegal, men ofte er det billigere og nemmere blot at leje en taxi. Der er et stort udvalg af taxi, som man typisk blot prajer på gaden. Priserne er typisk højere op natten. Kommer du ud på landet kan du leje en busktaxi, som er biler der er beregnet til at køre på vejene udenfor byerne (Pickup trucks og lign).

Skriv en kommentar