Papua Ny Guinea

Papua Ny Guinea er et land, der er beliggende i Oceanien. Landet udgør den østlige del af øen Ny Guinea. Papua Ny Guinea grænser op til Indonesien i den vestlige del af landet samt Australien i den sydlige del af landet.

Papua Ny Guinea rummer 5.545.268 indbyggere, der er samlet på et areal, der lyder på 462.480 kvadratkilometer, hvoraf 2 procent af dette areal består af vand. Dette giver således landet en befolkningstæthed på små 12 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Landet er desuden inddelt i tyve provinser og havet omkring øen er en del af Koraltrekanten.

Papua Ny Guinea

Valuta

Valutaen hedder kina. Flere og flere steder tages der mod kreditkort, men kommer du lidt væk fra civilisationen, så er kolde kontanter vejen frem. Der findes også en lang række steder hvor du kan indløse rejsechecks.

Drikkepenge

Der forventes generelt ikke drikkepenge.

Åbningstider

Bankerne har typisk åbent mellem 8.45 og 15.00 fra mandag til torsdag og fra 8.45 til 16.00 om fredagen. Butikker har typisk åbent fra 9.00 til 17.00 fra mandag til fredag og fra 9.00 til 13.00 om lørdagen. Nogle har åbent længere og om søndagen.

Visum

Der er visumpligt, men du kan få udstedt et visum i indtil 90 dage ved indrejse. Der kræves dog invitation for at opnå et forretningsvisum.

Du kan læse mere om visum her.

Vaccination

I Papua Ny Guinea er der risiko for Malaria i det meste af landet. Snak med din læge omkring hvordan du bedst muligt beskytter dig mod sygdommen. Derudover bør du vaccineres mod en række sygdomme, som f.eks. Hepatitis A, Hepatitis B, Stivkrampe, Tyfus og Difteri.

Snak med din læge om hvilke vaccinationer som passer til din rejse. Der kan også være krav om fremvisning af dokumentation for vaccination mod Gul Feber, hvis du ankommer fra et land med Gul Feber.

Rejseforsikring

Det er enormt vigtigt at du finder en rejseforsikring som matcher din ferie. Undersøg de forskellige selskaber og find den rette forsikring. Det er vigtigt at have en ordentligt privat rejseforsikring, da du ellers kan blive økonomisk ruineret ved sygdom eller uheld.

Skriv en kommentar