Angola

Angola er et af de større lande, der er beliggenede i Afrika. Landet grænser op til Namibia, Den Demokratiske Republik Congo, Republikken Congo samt Zambia. Angola er inddelt i atten forskellige provinser samt 158 forskellige distrikter.

Frem til 1975 var Angola en portugisisk koloni, men det var først efter mere end et årtis kamp for friheden, at det lykkedes frihedsbevægelser som MPLA, FNLA og UNITA, at frigøre Angola fra det portugisiske styre.

Grundet de mange borgerkrige igennem tiden, er landet – desværre – præget af ødelæggelser, hvilket betyder at Angola står overfor et større opbygnings- og oprydningsarbejde. Det anslås i øvrigt, at cirka 4 millioner indbyggere er fordrevet.

Det bedste tidspunkt at besøge Angola på, er i de koldere og knap så regnfulde måneder fra Juni til September.

Sikkerhed

I Angola er en af de største fare nok dit helbred, sørg for at få alle dine vaccinationer, og beskyt dig eventuelt mod Malaria. Der er meget kriminalitet i hovedstaden Luanda, og det anbefales ikke at gå udenfor om aftenen. Der er nogle områder af landet som er farligere end andre, så tag en snak med udenrigsministeriet om din rejse eller læs Storbritanniens udenrigsministeries gode rejseguide her: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/angola.

Du bør altid have dit pas på dig, og det ikke nogen god idé at vandre væk fra vejen i landområderne, medmindre du gerne vil træde på en landmine.

Angola visum – sådan gør du

At søge visum til Angola kan være lidt snørklet og besværligt. Du kan læse om betingelserne og søge via Angola´s ambassade i Sverige.

Rejseforsikring

Det blå sygesikringskort dækker ikke i Angola. Derfor skal du tegne en privat rejseforsikring, så du kan få hjælp i tilfælde af sygdom eller uheld.

Vaccinationer

Skal du til Angola, så skal du vaccineres mod en række sygdomme. Tag en snak med din læge om hvilke vaccinationer som er relevante. Ved visum ansøgning, skal du højst sandsynlig fremvise et internationalt vaccinationskort, især hvis du kommer fra et andet land med gul feber. Relevante vaccinationer kan være f.eks. mod Kopper, Kolera, Gul feber, Difteri, Hepatitis A og B, og Stivkrampe. Desuden er der en større risiko for Malaria i det meste af landet.

Kunene floden - Angola

Cunene floden mellem Angola og Namibia

Valuta

Valutaen hedder Kwanza – hvilket ikke er tilladt at tage ud af landet. Men som med mange mindre afrikanske lande, så er amerikanske dollars også brugbare mange steder. Man kan veksle penge i de forskellige banker, og typisk også på gaden eller på dit hotel. Det er de færreste hæveautomater som tager i mod udenlandske kreditkort.

En kommentar til “Angola”

  1. Skal man have dollars med til ar komme igennem tolden? Og hvordan ser det ud med at få alle ens egendele her tænker jeg på smartphone computer og tablets med igennem uden man også skal betale for det.

    Svar

Skriv en kommentar