Ghana

Ghana (der tidligere gik under navnet Guldkysten) er et land, der er beliggende i den vestlige del af Afrika. Landet grænser op til Elfenbenskysten (Côte d’Ivoire) i den vestlige del af landet, Burkina Faso i den nordlige del af landet, Togo i den østlige del af landet og slutteligt har landet således også en kystlinje mod Atlanterhavet i den sydlige del af landet.

Landet har et samlet areal på 238.540 kvadratkilometer, hvoraf 3,5 procent af dette areal består af vand. Ghana var tidligere kendt under navnet Guldkysten, hvilket gik til fordi briterne etablerede en kronkoloni i 1874 og valgte at navngive området Guldkysten.

Umbrella Rock - Ghana

Valuta

Den lokale valuta hedder Cedi – og der er et udbredt netværk af hæveautomater i Ghana, hvor du kan benytte dit internationale hævekort. Der er også gode muligheder for at veksle de 3 store valutaer: Euro, Dollars og Pund.

Drikkepenge

Er du ude og spise på en god restaurant, så gives der typisk 10 procent i drikkepenge.

Vaccinationer

Ved kortere og længere ophold i landet, skal man have en række vaccinationer og medicin. Du skal blandt andet beskyttes mod Tyfus, Stivkrampe, Rabies, Meningokok-meningitis, Malaria, Hepatitis A og B, Gul feber og Difteri. Tal med din læge om, hvilke vaccinationer du skal have for at være på den sikre side, inden du rejser til Ghana.

Forsikring

Noget af det vigtigste når man rejser i udlandet, er at man har en ordentlig forsikring. Du bør finde en ordentlig rejseforsikring der dækker i tilfælde af sygdom eller uheld.

Visumregler

Du skal have et visum hvis du vil besøge Ghana. Visummet kan søges via deres ambassade i Hellerup. Du finder deres visuminformationer her.

Sprog

I Ghana er det officielle sprog engelsk – der er dog mange lokale sprogstammer, f.eks. akan, som ca. 45 procent af befolkningen taler.

Cape Coast Castle - Ghana

En kommentar til “Ghana”

Skriv en kommentar