Labadee Haiti

Sidst opdateret 10/02/2014 - Alle reklame links er markeret med *

Rejseguide til Haiti

Labadee HaitiHaiti er et land, der er beliggende på den vestlige tredjedel af øen Hispaniola, der er placeret i det Caribiske Hav, en smule øst for Cuba. Haiti grænser udelukkende op til Den Dominikanske Republik. Landet var før i tiden en fransk koloni, og var et af de første amerikanske lande efter USA selv, der erklærede sig uafhængig og selvstændigt.

Landet har et samlet areal, der lyder på 27.751 kvadratkilometer, hvoraf små 0,7 procent af dette areal er dækket af vand. Haiti er verdens 140. største land.

Haiti er særligt kendt for det jordskælv, der ramte landet den 12. januar 2010.

Ankomst til Haiti

Kort over Haiti

Vaccinationer

Når man rejser til Haiti, bør man beskytte sig imod de sygdomme, som eksisterer i landet. I Haiti er det blandt andre sygdomme som Difteri, Hepatitis A, Stivkrampe og Malaria, der står højt på listen over sygdomme, man bør beskytte sig mod. Alle disse sygdomme, på nær Malaria, kan man blive vaccineret mod. Malaria derimod beskytter man sig mod rent medicinsk, bl.a. ved at anvende malariatabeletter. Ønsker man yderligere information om enten sygdomme eller vacciner, anbefales det at man kontakter egen læge. Det kan også være nødvendigt med Gul feber vaccination, hvis du kommer fra et land med Gul Feber.

fiskebåd - Haiti

Valuta

Den lokale valuta er Gourde, 1 gourde kan deles op i 100 centimes. Der findes hæveautomater, hvor du kan hæve via internationale kreditkort. De kan dog være ustabile, så hav en backup plan klar. Det er ikke udbredt med rejsechecks. De fleste større hoteller, restauranter og butikker, tager i mod kreditkort.

Drikkepenge

10 procent i drikkepenge, når man er ude og spise, det er meget normalt. Hvis du er på bar, så forventes det også at du giver lidt til bartenderen.

Sikkerhed

Du bør overveje hvor du rejser og hvordan du rejser. Du kan læse Storbritanniens udenrigsministeries rejsevejledning til landet, hvor der står en masse relevant information – den finder du her.

Vejr

På Haiti er der ikke en decideret høj- eller lavsæson i forhold til besøg af turister. Vejret kan dog påvirke rejsen, så vær opmærksom på at der er regntid i april – maj og i september-oktober. I regntiden kan det regne voldsomt, især om aftenen.  

Visum

Skal du besøge Haiti, så er det pt. visumfrit i 90 dage. Husk dog at undersøge de gældende regler, da reglerne kan ændres indenfor kort tid. Du skal selvfølgelig være i besiddelse af et gyldigt pas, som mindst har en gyldighed på 6 måneder fra indrejsedagen. Du skal dog også have en returbillet eller en billet ud af landet.

Rejseforsikring

Du skal selvfølgelig tegne en privat rejseforsikring hvis du skal til Haiti.

Port au Prince Haiti

[Total:2    Gennemsnit:5/5]

Skriv et svar