Den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik er et lille land, der udgør to tredjedele af øen Hispaniola, der er beliggende i det Caribiske Hav. Den Dominikanske Republik grænser op til Haiti som det eneste land. Landet er placeret i det tropiske klimabælte, hvorfor Den Dominikanske Republik også er præget af et typisk tropisk vejr.

Den Dominikanske Republik er et meget bjergrigt land, – dog særlig skovrige bjerge. Der er tre mindre bjergkæder at finde på øen; Cordillera Septentrional, Cordillera Central og Sierra de Bahoruco.

Landet har tidligere været besat af spanierne, der også opdagede øen samt grundlagde landets nuværende hovedstad, Santo Domingo. I 1822 blev landet således også invaderet af Haiti, der besatte landet i over 20 år.

Santo Domingo, Dominikanske Republik

Sikkerhed

Det er et rimeligt sikkert land at rejse i. Dog oplever nogle turister at de får stjålet værdier på deres hotelværelser – så det kan være en god idé at få låst større værdier inde i hotellets pengeskab. Pas på med at gå alene rundt i byerne, da der sker overfald / tyverier.

Der er en meget løs alkoholpolitik i forhold til trafikken, så vær opmærksom på trafikken, især om aftenen, da der er større chance for at møde spritbilister. Hvis du selv ønsker at rejse rundt i landet, udenom et rejsebureau er der flere sikkerhedsaspekter du skal tage stilling til.

Det anbefales at læse om sikkerhedsituationen i de forskellige dele af landet, f.eks. via storbrittaniens udenrigsministeries hjemmeside: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/dominican-republic

Drikkevand

Det frarådes at drikke vandet fra hanerne.

Visum

Det er pt. visumfrit at besøge landet – i op til 90 dage. Man køber typisk et turistkort for 10 dollars ved ankomsten, som varer i 30 dage. Husk dog lige at tjekke reglerne inden din ferie, da reglerne kan ændres løbende.

Valuta

På den Dominikanske Republik benytter de sig af valutaen dominikanske peso. Der er gode muligheder for at hæve penge via sit internationale kreditkort, da der er en del hæveautomater som tager i mod dem.

Drikkepenge

Typisk er der lagt 10 procent oveni regningen på restauranter, men der er stadig en forventning om en lille erkendtlighed, hvis servicen har været god.

Åbningstider

Butikkerne har typisk åbent fra 8.00 til middag og herefter igen fra 14.00 til 18.00. Der er typisk lukket om søndagen.
Bankerne har åbent fra 8.00 til 16.00 på hverdagene.

Vaccinationer

Når man skal vaccineres til en rejse, så er det vigtigt at man i god tid bliver bevidst om hvilke vaccinationer der er relevante. Nogle vaccinationer skal man have et stykke tid inden rejsen, så det er ikke noget man undersøger et par dage inden afrejse. Hvis du skal besøge den Dominikanske Republik, så bør du nok også vaccineres mod en række sygdomme. Det afhænger meget af hvor lang tid du skal afsted, hvilke vaccinationer der er relevante. Snak med din læge om mulighederne, eller find det nærmeste vaccinationscenter.

Det vil typisk være mod sygdomme som f.eks. Difteri, Hepatitis A, Stivkrampe, og muligvis også Hepatitis B. Der kan også være en lille risiko for Malaria i landet, hvilket du også bør være opmærksom på. Risikoen er dog meget lille, og det sker ekstremt sjældent i turistområderne.

Husk forsikring

Husk at tegne en privat rejseforsikring, da du ikke er dækket af dit sygesikringskort.

Skriv en kommentar