Costa Rica

Costa Rica er et land, der er beliggende i Mellemamerika. Costa Rica grænser op til Nicaragua i den nordlige del af landet og Panama i den sydlige del af landet. Desuden betyder Costa Rica “rig kyst” på spansk.

Det samlede areal i Costa Rica lyder på 51.100 kvadratkilometer, hvoraf små 0,7 procent af dette areal er vand. Landet er opdelt i 7 forskellige provinser, hver provins er herefter inddelt i kantoner, der herefter er inddelt i små distrikter. Costa Rica er et populært rejsemål for folk som søger naturoplevelser. Der er mange national parker og beskyttede områder, faktisk dækker det over 23 procent af landets areal.

Costa Rica er særlig kendt for at være landet uden en hær, da det blev besluttet ved borgerkrigens afslutning, at landets hær skulle nedlægges.

Vulkan og Sø - Costa Rica

Vulkanen Arenal

Visum

Det er visumfrit i indtil 90 dage. Dit pas skal være gyldigt 6 måneder fra indrejsedato. Dog er det vigtigt du lige tjekker op på om reglerne stadig er aktuelle, da visum regler kan ændres med kort varighed.

Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas og have en billet til en rejse hjem eller videre.

Har du opholdt dig i lande med gul feber, skal du kunne dokumentere at du er vaccineret mod sygdommen. Læs om alle de aktuelle visumregler til Costa Rica her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/costa-rica-pas-og-visum/

Overnatning

I San Jose og langs kysten er der et kæmpe udvalg af hoteller. Kvaliteten går fra de luksuriøse (dyre) hoteller til små familiedrevne billige hoteller. Der er massere af hoteller at vælge mellem og der er noget for enhver prisklasse. Typisk er det noget du bestiller via et rejsebureau, men det er også muligt at bestille selv.

Ønsker man ikke at bo på hotel, findes der mange bed and breakfasts / guesthouses. De er typisk små hjemlige steder, hvor prisen er lavere end på hotellerne. På tværs af landet, både nær strandende og i regnskoven, findes der små pensioner kaldet Cabinas, hvor man kan overnatte billigt (Og sparsomt).

Der er også gode muligheder for backpackers som leder efter billige overnatningsmuligheder. Der er decideret “backpacker hostels”, hvor ligesindede samles og hvor priserne er meget rimelige.

AirBNB har også gjort sit indtog i landet og der findes mange tusinde muligheder for overnatning via denne tjeneste.

Derudover er der mange hytter nær naturreservaterne og der er massere af decideret turist resorts.

Transport

Flyselskabet SANSA flyver dagligt med San Jose og nogle af de mindre byer og turist resorts. Derudover er der en række mindre selskaber som flyver på tværs af landet i mindre fly, f.eks. til Drake Bay og Corcovado.

Ønsker du at komme rundt via vejnettet, skal du være opmærksom på at kommer du udenfor vejene mellem de større byer (Som kan være ganske fine), så vil du risikere at møde forfærdentlige veje, hvor sikkerheden er i bund. I regntiden kan man risikere at møde landskred og ødelagte veje.

Kører du på motorvejene, vil du opleve at der er meget brugerbetaling. Priserne er generelt lave. Det anbefales at du har mønter / små sedler på dig til betaling.

Har du mod på selv at transportere dig rundt, kan du både leje biler og motorcykler i San Jose og nær den internationale lufthavn. Det er en god idé at tage billeder af køretøjet inden afgang, hvis der skulle opstå tvivl om skyld ved skader og lignende. Du skal være 21 år for at leje bil (Nogle steder 25) og det anbefales at medbringe et internationalt kørekort.

Ønsker man at rejse rundt billigt, så kører der fra San Jose, busser til det meste af landet. Busserne er ikke nødvendigvis de mest komfortable eller stabile, men priserne er meget lave og turen kan være en oplevelse i sig selv.

Der er et stort udvalg af taxaer i de større byer. Priserne er generelt lave og de fleste taxaer kører med taxameter. Vær dog opmærksom på at som turist kan det være nødvendigt at bede taxachaufføren om at tænde taxameteret.

Mad og drikke

Det costaricanske køkken er kendt for at være yderst smagsfyldt med et bredt udvalg af muligheder. Her er der ofte retter med kød som fisk, gris, kylling og oksekød med massere af grøntsager og frugt.

Af kendte retter kan nævnes:

 • Ceviche – Rå fisk der bliver marineret i citrussaft.
 • Gallo pinto – En simpel ret ofte bestående af ris, bønner og grøntsager, sammen med æg. Ofte serveret til middag.
 • Casado – En ret med ris, sorte bønner, salat, planter, kød og tortilla.
 • Sopa Negra – Sort suppe med grøntsager og bønner.
 • Olla de carna – Suppe med oksekød, gulerødder, kartofler, mv.
 • Empanadas – pirogger med ost, bønder og ofte kød.

Drikkepenge

Restauranterne lægger typisk en service charge oveni regningen. Det er ikke standard at betale drikkepenge udover det som er tilføjet automatisk, men det er velset hvis man har haft en god oplevelse. Men man betaler ikke over 10%.

Rejseforsikring

Du skal have en rejseforsikring, hvis du skal rejse til Costa Rica. Du er hverken dækket af det blå EU kort eller dit sygesikringskort.

Vaccinationer

Vaccinationer er nødvendige, derfor skal du tage en snak med din læge omkring, hvilke vaccinationer du bør have. Du bør beskyttes mod Difteri, Hepatitis A og B, Stivkrampe. Det kan også være nødvendigt at beskytte sig mod Malaria.

Men antallet af vaccinationer afhænger af længden af din rejse, og hvor du skal rejse. Husk at tage dialogen med din læge i god tid – Vores anbefalinger er kun vejledende og kan være uaktuelle.

Valuta

Den lokale valuta er Colones. Der findes et bredt udvalg af hæveautomater på Costa Rica, selv i de mindste byer. Det er også muligt at hæve Amerikanske Dollars i mange af automaterne, hvilket er en fordel hvis man bor på nogle af de bedre hoteller.

Vulkanen Poas

Vulkanen Poás

Bedste rejsetidspunkt

På Costa Rica er der et tropisk klima året rundt, med en gennemsnitlig temperatur som svinger mellem 18 og 27 grader. Fra december til april er der ikke regntid, hvilket medfører et øget besøg af turister og højere priser generelt.

Resten af året er det regntid og perioder med en del regn. Her er priserne dog generelt noget lavere og der er langt færre turister.

En kommentar til “Costa Rica”

 1. Hej,

  Jeg overvejer meget at tage til Costa Rica i oktober måned, men har læst mig frem til, at der er regntid på det tidspunkt. Jeg vil ikke have noget imod hvis det bare er et par timer om dagen og så er det det, men jeg synes, at der er meget forskellige beskrivelser. Nogle steder står der, at det er et par timer om aftenen og andre steder står, at det kan være heldagsregn i flere dage/uger. Det har naturligvis ret stor betydning for mine overvejelser, så jeg vil høre om du ved noget om det? 🙂

  Jeg har desuden læst at de Caribiske områder i Costa Rica skulle have bedre vejr i perioden, men også at der skulle være en risiko for malaria netop der. Jeg er slet ikke vild med at skulle tage forebyggende piller da jeg har hørt om en masse bivirkninger, så det er lidt et dilemma. Jeg håber derfor, at du kunne have noget information jeg kan bruge! 🙂 Det hele er jo information som jeg har fundet på nettet og ikke rigtig kan sortere hvad der er reelt og ikke er..

  Vh Emma

  Svar

Skriv en kommentar