Nicaragua

Nicaragua er en republik, der er beliggende i Mellemamerika. Arealmæssigt er republikken det absolut største land, der er beliggende i Mellemamerika, med et samlet areal, der lyder på 129.494. Landet er desuden også det land i Mellemamerika, der har den laveste befolkningstæthed, med en tæthed på 42,4 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Nicaragua grænser op til Honduras i den nordlige del af landet og Costa Rica i den vestlige del af landet. Landet har desuden en kystlinje til Stillehavet i den vestlige del af landet samt en kystlinje til det Caribiske Hav i den østlige del af landet.

Nicaragua er især kendt for borgerkrigen i 1979, men det er længe siden og nu udvikler landet sig i en mere positiv retning. Det er et utroligt spændende land, både for dig som er interesseret i den kulturelle og historiske del, men også for dig som vil have en smuk oplevelse. Der er fantastiske strande og regnskove.

Nicaragua

Valuta

Valutaen hedder Córdoba, men den amerikanske dollar er også udbredt som betalingsmiddel. Córdoba er dog mest anvendt og nemmest at benytte, især hvis du skal handle i små butikker.

Der er gode muligheder for at benytte dit Mastercard eller Visa kort i landet, da de fleste butikker, hoteller og restauranter tager mod dem. Der er dog områder hvor muligheden for at benytte kreditkort ikke er så udbredt, så det kan være en god idé at have lidt valuta på dig.

Åbningstider

De typiske åbningstider for banker hedder: 8.00 til 16.00 på hverdage og et par timer lørdag formiddag. Butikkerne har typisk åbent fra 9.00 til 18.00 på hverdage og lørdag formiddag.

Bedste rejsetidspunkt

Der er et tropisk klima i det meste af landet, bortset fra bjergegnene i den nordlige del, som er noget køligere. Fra Juni til November er det regntid og her er der også større risiko for at landet bliver ramt af en orkan.

Vaccination

Hvis du kommer fra et land hvor der er Gul Feber, så kan du blive krævet at fremvise dokumentation for din vaccination mod sygdommen. Du bør vaccineres mod en række sygdomme, som f.eks. Hepatitis A, Hepatitis B, Stivkrampe og Difteri. Derudover skal du være opmærksom på at der er risiko for Malaria i dele af landet, hvilket du også bør forholde dig til.

Besøg din læge i god tid inden din rejse og få en snak om de nødvendige vaccinationer, så du kan få igangsat det vaccinationsprogram.

Rejseforsikring

Husk at find den rette private rejseforsikring til din ferie, hvis du ikke allerede har en, f.eks. via dit forsikringsselskab.

Overnatning

Ved kysten er der et godt udvalg af hoteller og resorts, mens der er mange moteller langs den pan-amerikanske motorvej. Der findes også enkelte bed and breakfasts og enkelte vandrehjem. Der er også campingmuligheder, både i nationalparkerne, men også ved kysterne.

Transportmuligheder

Når du vil transportere dig rundt i landet, så er der forskellige muligheder. Der er mulighed for indenrigsflyvning mellem de største byer i Nicaraqua og som alternativ findes der mange busruter mellem de store byer. Her kan der være en god idé at booke i forvejen og man bør være opmærksom på lommetyve.

Et bedre alternativ til busser er leje af bil, enten selv eller med chauffør. Her kan man hurtigere komme rundt i landet, da den offentlige transport er meget langsom. Der kan lejes biler forskellige steder som ved den lufthavnen og i Manaqua.

Vil du køre med taxi, så aftal prisen på forhånd, da der ikke bruges taxameter.

Sikkerhed

Nicaragua er det land i mellemamerika med mindst kriminalitet, men stadig bør du være opmærksom på at du som en “rig” turist er et attraktivt mål. Tag dine forholdsregler mod tyveri og røveri.

Det britiske udenrigsministerium opdaterer løbende deres rejsevejledning til landet: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/nicaragua

Det er en af de bedste guides ift. sikkerhed og forholdsregler.

Mad og drikke

Grundelementerne i madlavningen er bønner og ris, ofte sammen med en tortilla i stedet for bestik. Ved kysten er der også udbredte mulighed for mange retter med fisk og skaldyr.

Drikkevand

Det frarådes at drikke vandet fra hanerne. Der er gode muligheder for at købe vand på flaske, ellers er alternativet at koge og filtrere vandet inden brug.

Visum

Der er i følge udenrigsministeriet:

  • Visumfrit i Nicaragua i max 90 dage.
  • Dit pas skal have en gyldighed på et halvt år fra indrejsedato.
  • Du kan forlænge dit visum lokalt.

Husk dog det er vigtigt, at du undersøger reglerne grundigt inden rejsen. I denne del af verden kan reglerne hurtigt ændres. Du kan se de aktuelle regler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/nicaragua-pas-og-visum/

 

Skriv en kommentar