Rejseguide til Armenien

Armenien er et bjergrigt land, der er beliggende i den østlige del af Europa. Landet grænser op til Georgien i den nordlige del af landet, Aserbajdsjan i den østlige del af landet, samt både Tyrkiet og Iran i den sydlige del.

Armenien har tidligere været besat af Sovjetunionen, men landet blev erklæret uafhængigt ved en folkeafstemning d. 23. august 1990, hvor 99,3 procent stemte for en separation fra Sovjetunionen. Afhængigheden blev først anerkendt den 21. september 1991.

Armenien er et overset land for turister. Det rummer mange spændende attraktioner for turister som vil opleve en lidt anderledes kultur og seværdigheder.

Landet dækker over et areal på 29.800 kvadratkilometer, hvilket placere Armenien på plads nr. 139 på listen over verdens største lande. Indbyggermæssigt er landet det 132. største i verden.

Hvornår er det bedst at besøge Armenien?

I det meste af Armenien er der et tørt klima – hvor der f.eks. i Jervan kan være op til 40 grader om sommeren (Juni til August). I foråret kan der være regnfyldte perioder. Vinteren kan være enormt hård især i det nordlige Armenien, med en gennemsnitstemperatur på minus 10 grader. Vinteren varer typisk til April/Maj.

Jerevan - Armenien - Med. Ararat i baggrunden

Jerevan med Ararat i baggrunden

Prisniveau

Armenien er generelt et billigt land at rejse i. Forvent omkring 50,- for et måltid mad på en god restaurant.

Drikkepenge

Generelt er der lagt drikkepenge oveni regningen, men da personalet typisk ikke får del i dette, er det ofte velset at give lidt ekstra i drikkepenge.

Drikkevand

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Køb løbende vand på flaske og vær dækket ind.

Visum

Der er visumfrit i indtil 180 dage pr. år. Dit pas skal dog være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedato.

Vaccinationer

Afhængigt af hvor lang tid du skal være i Armenien, kan det være en idé at få vaccinationer. Tag en snak med din læge, om du er dækket ordentligt ind. Typiske vaccinationer til Armenien kan være mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Det kan også komme på tale med vaccination mod Hepatitis B.

Armensk kirke

Armensk kirke

Rejseforsikring

EU´s sygesikringskort gælder ikke i Armenien, derfor bør du tegne en privat rejseforsikring, hvis du vil rejse til landet.

Bedste rejsetidspunkt

Armenien består mest af bjerge (Mere end 90% af landet er placeret over 900 meter over havet). Foråret er forholdsvis mildt med temperature som typisk svinger fra 6 til 19 grader, mens sommeren er tør med massere af solskin. I hovedstanden Jerevan, der kommer temperaturen hurtigt op over 30 grader om sommeren, mens det i det nordlige Armenien er lidt lavere.

Vintrene er ekstremt kolde med meget sne og temperaturen kommer ofte under frysepunktet. Ønsker du at besøge hovedstande, er Maj til Juni og September til Oktober gode rejsetidspunkter, da vejret her er varmt og mildt. Vil du rejse til Sevansøen, er det bedst fra Juni til September.

Valuta

I Armenien benytter de valutaenheden Dram – som kan opdeles i 100 luma. Der er et rimelig udvalg af hæveautomater i landet, som tager i mod internationale betalingskort. Det er ikke særligt anvendt at benytte sig af rejsechecks i landet. Hvis du vil have vekselbar valuta med dig ind i landet, så kan Amerikanske dollars og Euro generelt veksles mange steder.

Spørgsmål omkring rejser til Armenien?

Skriv et spørgsmål nedenunder, vi vil meget gerne hjælpe dig, og denne guide vil blive konstant udvidet med nye gode tips og tricks.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 comments