Vietnam er et dejligt land

Vietnam er et dejligt land der bliver mere og mere populært både for backpackere og familier. Det er rigtig nemt at rejse rundt i Vietnam og befolkningen er venlige, smilende og gæstfrie, maden er god og anderledes. Ingen er i tvivl om at Vietnam vil tiltrække mange og flere turister i fremtiden.

Mange har fået nok af Thailand, de vil prøve noget nyt, og Thailand vil miste meget turisme til Vietnam, det er der ingen tvivl om, det kan man også høre på gaden når man snakker med turisterne selv.

Vær opmærksom i Vietnam

Det kan godt betale sig at være opmærksom når man går rundt i Vietnams gader og skal booke ture eller rejser rundt i landet. For mange Vietnamesere handler det om omsætning idag, ja omsætning, ikke altid overskud, og de tænker ikke på at du måske kommer tilbage og brokker dig, og vil kræve penge tilbage.

Nogle giver dig det billigste, fordi de tror det er det du vil have. Nogle snyder dig bare for at tjene lidt ekstra, mens andre giver dig noget billigere fordi du presser prisen for meget.

Her er et par eksempler på hvad der kan ske hvis du booker din tur i blinde:

 • Du får den billigste tur fordi det er det de tilbyder dig på hotellet (fordi de tror du vil have det billigste).
 • Du får noget helt andet end det du booker, altså dårligere kvalitet.

Hvad er forskellen på en god og en dårlig tur?

Der er mange der ikke forstår hvorfor “den samme tur” kan koste $35 og $150.

Der er naturligvis forskel, ligesom når du køber den dyre bøf ved slagteren eller den billige seje bøf i Aldi.

De store forskelle på ture i Vietnam er:

 • Guiden: Snakker han godt, lidt, eller uforståeligt engelsk.
  Fortæller han dig om livet, kulturen, seværdighederne m.v.
 • Overnatning: Kvaliteten af det hotel/homestay (båd, hvis Halong Bay) du overnatter på.
 • Maden: Kvaliteten af det mad der er inklusiv i turen. Er det spiseligt, rent og er der nok af det.
 • Services: De ting og services du tilbydes. Internet, måltider (læs ovenstående), betjeningen af personalet o.s.v.

Vil du hellere ærgre end glæde dig?

Det er bare så ærgerligt at få en dårlig oplevelse, måske er du kun i Vietnam én gang i hele dit liv, og får derfor kun muligheden for denne oplevelse én gang, derfor skulle den gerne være god.

Sådan “sikre” du dig

Hvis du skal gøre noget for at sikre dig, så kan du gøre følgende:

 • Søg anmeldelser på nettet af dem du vil booke hos
 • Sørg for at de ringer og booker turen mens du er i butikken
 • Se i de brochure du får vist, hvad hedder virksomheden du skal rejse med
 • Sørg for de skriver hvilket firma du skal med på turen, på din kvittering
  (de færreste har deres egne ture og sender dig videre til andre)
 • Tag evt et billede af brochuren/bogen og din kvittering som bevis

Når du så har gjort alt det, kan du alligevel ikke være helt sikker i din sag, men så har du i hvert fald gjort hvad du kunne.

Sinh Cafe er fup

Stort set alle rejsebureauer reklamere med at de er en “Sinh Cafe”, men det er der INGEN af dem der er. Så har du hørt godt om Sinh Cafe, så kan jeg fortælle dig at der er 1 rigtig Sinh Cafe i hovedstaden Hanoi, men ikke engang jeg ved hvor den ligger.

Sinh Cafe er i sin tid blevet kendt for at have ok (ikke super ture) ture til lave priser, og det har alle andre så kopieret, altså navnet og ikke servicen og turene. Så lad dig ikke friste af de mange Sinh Cafe skilte i Vietnam.

Der er ikke kun “de onde”

Der er selvfølgelig ikke kun dårlige rejsebureauer og booking kontorer, men hvordan ved du hvem der er de gode, ja det er jo det store spørgsmål. Der er bestemt gode rejsebureauer derude også, de skal bare lige findes, og man høre da også om turister der har været afsted og har været rigtig tilfredse.

Men igen, det vil bare være ærgerligt at få en dårlig oplevelse, når det nu engang kan undgås, så tænk dig om, og følg ovenstående.

En dansker i Vietnam

Vil du helt undgå junglen, og usikkerheden om du nu bliver smidt på en anden tur end den du har betalt for. Så er der Vietnam Rejser, her kan du møde Kenneth der nu bor og arbejder i Vietnam. Her guider han danskere og andre turister til gode og spændende oplevelser i VIetnam. Her får du hvad du booker og betaler for. Kenneth er altid klar med svar på spørgsmål om Vietnam.

Skriv en kommentar