Togo

Togo er en republik, der er beliggende i den vestlige del af Afrika. Togo grænser op til Ghana i den vestlige del af landet, Benin i den østlige del af landet samt Burkina Faso i den nordlige del af landet. Togo er et både langt og smalt land, der er cirka 600 kilometer langt samt mellem 50 kilometer og 150 kilometer bredt.

Landet har et samlet areal på 56.785 kvadratkilometer, hvoraf 4,2 procent af dette areal er bestående af vand. Togo rummer desuden 5.399.991 indbyggere, hvilket betyder at landet har en befolkningstæthed, der lyder på 100,1 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Vaccinationer

Følgende vaccinationer er relevante for kortere rejser: Difteri, Meningokok-meningitis, Stivkrampe, Hepatitis A, Gul Feber – Desuden bør du beskyttes mod Malaria. Ved længere rejser er Hepatitis B også en rigtig god idé. Husk at disse råd er vejledende. Du bør tage en snak med din læge omkring vaccinationer i god tid inden afrejse. Situationen kan ændre sig løbende.

Visum til Togo

Der er visumpligt, hvis du ønsker at besøge Togo + dit pas skal have en gyldighed på 6 måneder udover dit opholds varighed.

Der er mulighed for visum ved indrejse, men situationen kan ændre sig løbende, så det er vigtigt at du holder øje med de gældende regler. Denne guide er kun vejledende.

Valuta

I Togo benytter de den vestafrikanske CFA franc. Der er gode muligheder for at veksle rejsechecks i Lomé og andre større byer. Du kan også hæve via Visakort i hovedstaden i de større banker.

Rejseforsikring

Det er nødvendigt at tegne en privat rejseforsikring – så du er dækket bedst muligt under din rejse til Togo.

Sikkerhed

Sikkerhedsituationen kan ændre sig hurtigt i landet. Derfor er det vigtigt at du undersøger den aktuelle tilstand inden afrejse. Et godt tip er at snakke med udenrigsministeriet eller eksempelvis læse andre landes rejsevejledning til landet. Se eksempelvis den engelske guide her: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/togo

 

Skriv en kommentar