Puerto Rico

Sidst opdateret 16/06/2014

Rejseguide til Puerto Rico

Puerto RicoPuerto Rico er et lille selvstyrende territorium, der har en særlig tilknytning til USA. Puerto Rico er beliggende i den nordøstlige del af Caribien. Landets officielle navn er Estado Libre Asociado de Puerto Rico eller The Commonwealth of Puerto Rico.

Puerto Rico er at finde en lille smule øst for den Dominikanske Republik, og øen er desuden inddelt i 78 små kommuner. Landet har et samlet areal, der lyder på 9.104 kvadratkilometer samt et indbyggertal, der lyder på 3.957.988 indbyggere. Landets hovedstad hedder San Juan er og er øens mest attraktive og velkendte by.

Puerto Rico

Kort over landet

Forsikring

Du skal finde en privat rejseforsikring der dækker din ferie og dine ferieaktiviteter.

Visum

Der er visumfrit for danskere i op til 90 dage (Turistrejser, transit og forretningsrejser). Der gælder dog samme regler som i USA, hvilket betyder at du skal foretage en ESTA-registrering. Den finder du her.

For at opnå visumfrihed, så er der dog følgende krav:

  • Du skal rejse via et godkendt luftfartsselskab (f.eks. SAS).
  • Du skal have en gyldig returbillet, eller en billet videre til et land udenfor Caribien eller Nordamerika.
  • Du må ikke være tideligere straffet.
  • Du må ikke tidligere have fået afvist en visumansøgning.

Vaccinationer

Det er ikke særligt krævende vaccinationsmæssigt, hvis man ønsker at besøge Puerto Rico. Det kan dog være en god idé at blive vaccineret mod sygdomme som Stivkrampe, Hepatitis A og Difteri.

Snak med din læge omkring din rejse og hvilke vaccinationer som er nødvendige. Husk også at vaccinationer ofte tager lidt tid før de har en effekt,hvilket betyder at du bør få udført dine vaccinationer i god tid inden rejsen.

Valuta

I Puerto Rico benyttes der den amerikanske dollar. Der er enormt gode muligheder for at finde en hæveautomat, hvor du kan benytte dit Visa eller Mastercard, da der er et stort netværk af hæveautomater i hele landet.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]

Skriv et svar