Niue

Niue (officielt navngivet Republikken Niue) er en autonom ø, der er beliggende i den sydvestlige del af Stillehavet, med et selvstyre under New Zealand. Niue befinder sig cirka 700 kilometer øst for landet Tonga. Befolkningsmæssigt er Niue i øvrigt verdens næstmindste selvstændige område i hele verden – landets samlede areal lyder på små 260 kvadratkilometer og landets indbyggertal lyder i øvrigt på 1.398 indbyggere, hvilket giver en befolkningstæthed på 5,35 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Niue er en af verdens absolut største koraløer. Landets terræn består i øvrigt af stejle kalkstensklipper langs kysten, og et koralrev omgiver således øen.

Niue

Visum

Der er ingen visum krav, hvis du skal være på Niue i mindre end 30 dage. Det eneste der kræves er at du har nok økonomiske midler og en returbillet, eller en billet videre. Husk dog at undersøge reglerne inden du rejser, da reglerne kan ændres løbende.

Rejseforsikring

Husk at undersøg de forskellige forsikringsselskaber, så du kan tegne en privat rejseforsikring der matcher dine behov. Husk at aktiviteter som f.eks. dykning typisk ikke er dækket, medmindre der købes ekstraforsikring. Det varierer dog fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Valuta

Der benyttes New Zealandske dollars på Niue og der er mulighed for at veksle rejsechecks. Har du et Visa eller Mastercard, kan du også hæve penge i bankerne. Der findes ingen hæveautomater på øen.

Vaccinationer

Ved kortere rejser skal du vaccineres mod Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A. Ved længere rejser bør du også vaccineres mod Hepatitis B. Tag til din læge og få en snak om vaccinationer, så de kan blive udført i god tid. Skulle du komme fra et land med Gul feber, så kan der være krav om påvisning af vaccination.

Skriv en kommentar