Mikronesien

Mikronesien (Mikronesiens Forenede Stater) er et land, der dannes af en række øgrupper. Landet er beliggende i Oceanien, en smule nord og nordøst for Ny Guinea. Østaten er beliggende i et forholdsvis stort område af Stillehavet, der ligeledes også er kendt under navnet Mikronesien. Det område omfatter østaterne Kiribati, Nauru, Guam, Marshalløerne, Nordmarianerne og Palau.

Landet består af cirka 600 øer, der befinder sig i et langt øst-vestgående bælte. Landets samlede areal lyder blot på 702 kvadratkilometer, hvilket cirka er på størrelse med Falster og Møn lagt sammen, og halvt så stort som Færøerne.
Mikronesien

Forsikring

Det er vigtigt at du har denne rette rejseforsikring på plads, så du kan få ordentlig hjælp hvis du kommer ud for en ulykke eller alvorlig sygdom. Undersøg de forskellige forsikringsselskaber og find den forsikring som passer til dig.

Vaccination

Ved kortere ophold i Mikronesien, der bør du vaccineres mod Stivkrampe, Difteri og Hepatitis A. Hepatitis B kan være relevant ved længere rejser. Du bør opsøge din læge i god tid, så du kan få en snak om vaccinationer og få dem igangsat. Der kan være krav som dokumentation for vaccination mod Gul Feber, hvis du kommer fra et område med sygdommen.

Visum

P.t. er der visumfrit for borgere fra EU i op til 90 dage: https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Micronesia

Du skal dog være i besiddelse af et pas, som minimum udløber 120 dage efter indrejse.

Mad

Maden består primært af fisk, søde kartofler, gris og kylling.

Drikkevand

Kan i teorien drikkes, men har en kraftig klorsmag. Vand på flaske anbefales.

Drikkepenge

Der forventes ikke drikkepenge. Det går i mod kulturen i landet, hvor turister anses som gæster og behandles ligeså.

Vejret

Temperaturen på øerne ligger i snit på 26-27 grader året rundt. Der er størst risiko for regn i de sene forårsmåneder og sommeren. Området rammes jævnligt af tyfoner.

Valuta

Den amerikanske dollar er valutaen der benyttes. Der findes én hæveautomat på Chuuk og Pohnpei. Men forbedred din økonomiske situation hjemmefra.

Skriv en kommentar