Jamaica

Jamaica er en østat samt den tredjestørste ø i det Caribiske Hav, der er beliggende en smule syd for Cuba. Øen har et samlet areal på 10.990 kvadratkilometer, hvoraf omkring en tredjedel af dette areal er beboeligt og 1,5 procent af arealet desuden er dækket af vand.

I 1655 indtog englænderne Jamaica, men inden de kunne påbegynde deres kolonisering var de nødt til at rydde op i sørøveri, der plagede Jamaica og resten af Caribien i 1600-tallet. Landet var under engelsk varetægt frem til 1962, hvor Jamaica blev en selvstændig nation.

Landet har en utrolig befolkningstæthed på 248,6 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Jamaica

Valuta

På Jamaica der benytter de Jamaicanske dollars – Der er et stort udvalg af hæveautomater, hvor du kan hæve via dit internationale kreditkort.

Visum

Ved turistrejser er der visumfrit i op til 3 måneder (90 dage).

Sprog

På Jamaica, er det officielle sprog engelsk. Dog er der mange som taler dialekten patois.

Bedste besøgstidspunkt

Det betyder ikke noget hvornår du besøger landet – vejret er generelt lige godt året rundt. Der kan komme regn året rundt, dog oftest i maj og oktober. Der er risiko for orkaner fra juni til november.

Vaccinationer

Man hører ofte og Jamaicas flotte natur og særprægede kultur, men hvad man ikke hører så meget om, er hvilke vaccinationer som er relevante. Rejser man til Jamaica uden først at blive vaccineret, er man nemlig i risiko for, at blive smittet af sygdomme såsom f.eks. Difteri, Gul feber, Hepatitis A, Stivkrampe og Malaria. Malaria forebygges dog ikke ved vaccination, men gøres i stedet ved anvendelse af medicin. Tag ned og snak med dit lokale vaccinationscenter eller tag til din læge – de kan hjælpe dig med at finde ud af hvilke vaccinationer som er relevante. Antallet af vaccinationer afhænger af rejsens længde og hvad man skal lave på sit rejse. Det er vigtigt at du tager afsted i god tid, da vaccinationer skal tages over en periode.

Sikkerhed

Jamaica har en abnorm høj mordrate – faktisk skete der 1574 mord i 2007. Kingston og Spanish Town har et dårligt ry, da der sker meget voldelig kriminalitet. Dog sker de fleste voldelige overfald langt væk fra turistområderne – typisk i ghettoområderne. Du kan læse Storbritanniens udenrigsministeries vejledning her – den giver et godt overblik over hvordan du skal forholde dig til sikkerhedssituationen.

Rejseforsikring

Skulle du komme ud for en bobslædeulykke eller lignende, så er det vigtigt at du har tegnet en privat rejseforsikring. Det kan være en god idé at undersøge markedet og de forskellige forsikringer. Find den forsikring som matcher dine behov.

Skriv en kommentar