Georgien: Dette skal du opleve

Hvis turen går til Georgien, bør du læse med her i denne artikel! Vi giver dig nemlig en masse idéer til, hvordan I bedst muligt kan bruge tiden, imens I er af sted.

Georgien er en perle, som ligger ved Kaukasus Bjergkæden øst for Tyrkiet. Over de senere år har landet endelig fået den opmærksomhed fra turismen, som landet fortjener. Georgien har nemlig ekstremt meget at byde på! De fleste rejser med fly til Georgien via Istanbul. Hvis I skal bruge parkering lufthavn, kan I finde flere informationer på https://parkos.dk/.

Det lille land er hjemland for kun 3,7 millioner og hovedstaden er Tbilisi, hvor en tredjedel af landets befolkning bor. Landet blev uafhængigt fra Sovjetunionen tilbage i 1991, og selvom det ikke er meget længe siden, har Georgien sin helt egen kultur, som adskiller sig fra andre dele af Sovjetunionen.

Områder i den nordlige del af Georgien er uafhængige stater. Disse skal man som turist holde sig fra, medmindre man bliver ledsaget af professionelle. Det drejer sig om staten Abkhasien og staten Sydossetien.

Kaukasus bjergene

Først og fremmest er det selvfølgelig nødvendigt at nævne Kaukasus bjergene som turistattraktion i Georgien. Georgien er nemlig et lille land, som ligger lige ved de smukke Kaukasus bjerge, og specielt derfor er Georgien en populær rejsedestination. Naturen skuffer absolut ikke!

Hvis du er interesseret i natur, bør Kaukasus bjergene være på toppen af din liste, når du skal besøge Georgien. Bjergkæden er geologisk ustabil, hvilket de mange jordskælv beretter om. Man kan godt leje en bil og selv køre op i bjergene og udforske områderne. Dog kan man opleve udfordringer, da vejene i Georgien generelt ikke er særlig brugervenlige. Derfor gør mange turister brug af guidede ture.

Hovedstaden Tbilisi

Langt de fleste turister, som allerede har besøgt Georgien og Tbilisi, beretter om smukheden af Tbilisi. Man kan sagtens få flere dage til at gå i denne by! Gamle bygninger og udkigsposter er særligt populære turistattraktioner i byen.

Yderligere er Georgien også kendt for deres mad og vin kultur. Georgien har nemlig selv vinproduktion, og der findes mange forskellige georgiske retter, som du bør prøve, hvis du besøger Georgien. Prøv eksempelvis Khachapuri, som er en slags fladbrød med smeltet ost.

Gori: Stalins hjem

En time fra Tbilisi kan I også finde byen Gori. Her er Stalin både født og opvokset, og hans barndomshjem er bevaret. Ved siden af barndomshjemmet er der opført et museum. Her kan man læse om Stalin og hans mange eskapader – både som voksen og som barn. Vidste du eksempelvis, at Stalin var meget syg med kopper som 5-årig, og at han næsten døde?

Skriv en kommentar