Gambia

Gambia er en republik, der er beliggende i den vestlige del af Afrika. Landet er det mindste land i Afrika med et samlet areal på 10.380 kvadratkilometer og cirka 1,6 millioner indbyggere – 11,5 procent af landets areal består udelukkende af vand. Gambia grænser kun op til Senegal, der nærmest omkranser hele landet.

Gambias hovedstad hedder Banjul, og overraskende nok var der – i 2003 – kun 34.828 indbyggere i selve hovedstaden, hvilket skyldes at byen er beliggende på en lille halv-ø, der er forbundet til fastlandet med broer. Banjul ligger der hvor Gambiafloden udløber – en flod som deler landet op i 2 dele.

Gambia

Man overser let Gambia, når man ser et kort over Afrika. Gambia er nemlig et af de mindste lande i Afrika og omsluttet af Senegal (Bortset fra en 80km kyststrækning). Turisterne har dog fået øjnene op for landet, da det er rigt på fantastiske ferieoplevelser. Den fantastiske kyst byder på mulighed for både badeferie og besøg i travle fiskebyer, desuden har Gambia nogle unikke naturreservater, som f.eks. Kiang West National Park og River Gambia National Park.

Visum

Skal du på turistferie i Gambia, så er der visumfrit i op til 28 dage. Ved forretningsrejser gælder der en uges visumfrit. Dit pas skal være gyldigt og have en minimums gyldighed i 6 måneder udover dit opholds varighed.

Du kan læse om de aktuelle visumregler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/gambia-pas-og-visum/

Vaccination

Ved en kortere rejse til Gambia, kan det være relevant at blive vaccineret mod Stivkrampe, Meningokok-meningitis, Hepatitis A, Gul feber og Difteri. Der er risiko for Malaria i størstedelen af Gambia, og det er derfor også anbefalet, at du beskytter dig mod Malaria. Mere information kan du få hos dine læge, samt anbefalinger til andre vaccinationer. Husk at tage til lægen i god tid, da vaccinationer skal tages over længere perioder.

Bedste rejsetidspunkt

De fleste turister besøger landet mellem November og Februar.

Sikkerhed

Hård kriminalitet er ikke så udbredt i Gambia, men der er risiko for overfald og småtyverier. Sørg for at du er opmærksom på dine værdier og sikrer dem bedst muligt. Pas på med at rende rundt alene efter mørkets frembrud – især kvinder skal være opmærksomme.

Du kan læse om den aktuelle sikkerhedsituation hos udenrigsministeriet: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/gambia/

Mad

På de fleste hoteller er det muligt at købe vestligt mad, men det gambiske køkken er fantastisk og man sakl ikke snyde sig selv for at smage de fantastiske retter. De består typisk af grøntsager, ris og forskellig slags kød. Maden er ofte velkrydret. Der er også gode muligheder for at bestille lokal øl og vin.

Drikkepenge

Det er normalt at give 10% i drikkepenge på restauranter.

Drikkevand

Det frarådes at drikke vand fra hanerne. Vand på flaske er vejen frem.

Overnatning

Der findes en række gode hoteller i Gambia. Primært placeret i Banjul og langs kysten. I turistsæsonen er der dog rift om hotellerne og det er en god idé at booke i god tid.

Bortset fra hoteller, er der begrænset overnatningsmuligheder. Der findes enkelte vandrehjem, bed and breakfasts og gæstehuse.

Valuta

Den lokale valuta er Dalasi, som er kraftigt ramt af inflation. CFA franc kan også benyttes mange steder. Omkring Banjul er der mulighed for at finde hæveautomater, som tager i mod Visakort – desuden findes der hæveautomater i de fleste turistområder.

Transport

Har man mod på det, kører der offentlige busser mellem mange af de større byer. Busserne kan være fyldt til bristepunktet, men det kan selvfølgelig også være en oplevelse i sig selv. Ellers kan man leje biler i de større byer og køre max taxi – Priserne er lave og udvalget er stort.

Forsikring

Du bør tegne en rejseforsikring som dækker din rejse i Gambia. Det er vigtigt at du undersøge de forskellige selskaber og finder den rette forsikring. Du er ikke dækket af hverken det gule eller blå sygesikringskort.

Dårlig vej - Gambia

Facts

 • Det lokale navn: The Gambia
 • Hovedstad: Banjul (50.000)
 • Areal: 11.300 km2.
 • Sprog: Engelsk er det officielle sprog, men bliver også talt en del lokale sprog.
 • Religion: 90% muslimer.
 • Indbyggere: 1.3 million.
 • Styreform: Republik.
 • Drikkevand: Alt bør koges inden brug (Flaskevand er selvfølgelig vejen frem).
 • Elektricitet: 220 volts AC – 50Hz.

7 kommentarer til “Gambia”

 1. Du skal bare gå ind på en af de klinikker, der vaccinerer, og oplyse, at du skal til Gambia, så får du den rigtige cocktail. Derudover anbefaler jeg, at I tager Malerone mod malaria.

  Jeg kan forslå din mand at løbe på stranden, så kan han tage en dukkert, når han er færdig. Det kan også være han får følgeskab af en af de lokale unge fyre på stranden, der vil løbe med.

  Svar
 2. vi har aldrig været i Gambia, men kikker på rejse det til i 2019, vil høre hvad i er vaccineret mod
  min mand løber meget er det muligt uden for hotellet
  MVH berit

  Svar
  • Hej Berit
   Jeg, kæresten og vores søn på 6 år skal til Gambia om 1 uge.
   Nu bliver jeg i tvivl om hvad jeg kan tillade mig at have på af tæj dernede, nu det er et muslimsk land. Kan du hjælpe?

   Svar
 3. Min mand og jeg skal i år for 10 gang rejse til Gambia det er et fantastisk varmt og venlig land
  Vi har kontakt med , flere familier dernede og glæder os til gensynet , den 17/2 i år sammen med vores barnebarn
  Mvh Else

  Svar
  • Hej Else
   Jeg, kæresten og vores søn på 6 år skal til Gambia om 1 uge.
   Nu bliver jeg i tvivl om hvad jeg kan tillade mig at have på af tæj dernede, nu det er et muslimsk land. Kan du hjælpe?

   Svar
 4. Kan stærkt anbefales rigt på oplevelser god mad venlig befolkning og billigt.
  Fattigt en del påtrængende tiggere og beskidt, men oplevelserne overskygger LANGT ulemperne.

  Svar

Skriv en kommentar