Filippinerne

Republikken Filippinerne (i daglig tale, er det blot Filippinerne) er en forholdvis stor østat, der er beliggende i Asien. Filippinerne har tidligere været under spansk herredømme, og senere også under amerikansk herredømme. Landet blev erklæret og anerkendt uafhængigt i 1946.

Filippinerne besidder et samlet areal på 300.000 kvadratkilometer, hvilket gør landet til en af verdens største østater. 0,6 procent af det samlede areal består af vand.

Den spanske og amerikanske indflydelse har dette gjort Filippinerne til et af Asiens mest vestligt orienterede lande. Og sammen med Østtimor og Sydkorea, er Filippinerne også et af de tre asiatiske lande, hvis dominerende religion er kristendommen.

el nido - Filippinerne

Rejseforsikring

Det er nødvendigt at du finder den rette rejseforsikring. Find en privat rejseforsikring som passer til dig og dine behov – du er ikke dækket af den offentlige sygesikring. Husk at uden forsikring, så kan du blive ruineret ved sygdom eller uheld. Husk også at skal du f.eks. dykke eller lignende, så skal der ved mange rejseforsikringer tegnes en yderligere forsikring som dækker risikobetonet aktiviteter.

Din sikkerhed

Der er øget risiko for terrorhandlinger i visse dele af Filippinerne – Udenrigsministeriet fraråder at man rejser i bestemte områder – læs mere her. Det er bestemt ikke ufarligt at rejse i landet – der er f.eks. risiko for at blive kidnappet (især i den sydlige del). Mange mennesker besøger hvert år landet og de fleste oplever ingen problemer, men tag dine forholdsregler når du rejser i landet, pas f.eks. på med at rejse alene eller opholde dig steder hvor du udsætter dig for en øget risiko.

Vaccination

Filippinerne er et populært rejsemål blandt mange turister, men du skal have en række vaccinationer, inden du tager til Filippinerne. Du skal som udgangspunkt vaccineres mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Der er også risiko for Malaria på Filippinerne, så undersøg om du skal have medicin eller være specielt opmærksom på Malaria i forbindelse med din rejse. Derudover skal du vaccineres mod gul feber, i visse tilfælde. Ved længere rejser, kan det også være relevant med Hepatitis B, Tyfus, Japansk Hjernebetændelse, Rabies og Tuberkulose. Det er vigtigt at du tager ned i det nærmeste vaccinationscenter eller besøger din læge, så du kan finde ud af hvilke vaccinationer der er relevante. Husk også at gøre det i god tid.

Valuta

På Filippinerne benyttes der peso, hvilket kan opdeles i 100 centavos. Du kan hæve penge via dit internationale hævekort i de fleste større byer, men sørg for at have penge på dig, hvis du f.eks. skal rejse ud på landet.

Er det nødvendigt med visum hvis jeg vil besøge Filippinerne?

Skal du på ferie på Filippinerne eller på et længere ophold, så er reglerne følgende: der er visumfrit i 21 dage, derefter kan man få forlænget sit ophold ved Bureau of Immigration. Du skal være i besiddelse af et pas som er gældende minimum 6 måneder udover opholdets længde.

Vil du læse mere om visumer og andre typer visumer til Filippinerne, så kan du besøge deres hjemmeside: www.philembassy.no.

Bolol - Filippinerne

Spørgsmål om rejser til Filippinerne?

Har du spørgsmål om rejser til Filippinerne, så stil dem nedenunder artiklen.

Manila - Filippinerne

Skriv en kommentar