Sydkorea

Korea, der er officielt samt formelt er navngivet Republikken Korea, men i daglig tale kaldes Sydkorea, er et land, der er beliggende i Asien. Landet ligger på den sydlige halvdel af den koreanske halvø, der er beliggende mellem det Japanske Hav (kendt som Østsøen blandt koreanerne) samt det Gule Hav. Desuden er det eneste land, der grænses op til Nordkorea.

Republikken Korea eller Sydkorea har et samlet areal på 98.480 kvadratkilometer, hvoraf små 0,3 procent af dette areal er dækket af vand. Landet rummer desuden hele 48.640.671 indbyggere, hvilket gør landet til verdens 24. største land indbyggermæssigt.

Sydkorea

Forsikring


Du skal tegne en privat rejseforsikring, så du har en ordentlig dækning på din ferie. F.eks. hvis du skulle blive syg eller i tilfælde af du har behov for juridisk hjælp. Du er ikke dækket af det blå sygesikringskort fra EU.

Vaccinationer

Der er en meget lille risiko for at blive smittet med Malaria i Sydkorea, så generelt der anbefales det ikke at man tager medicin mod sygdommen. Det anbefales at man så vidt muligt beskytter sig mod myggestik. Der kan dog være nogle tilfælde, hvor det vil være en god idé at beskytte sig yderligere.

Dette er noget du bør tage en dialog med din læge omkring. Derudover så bør man overveje at blive vaccineret mod sygdomme som Hepatitis A, Hepatitis B, Difteri, Stivkrampe og Japansk Hjernebetændelse, afhængigt af rejsens længde og destinationer. Igen er det noget du skal diskutere med din læge eller dit lokale vaccinationscenter.

Antallet af vaccinationer afhænger dog af hvor længe rejsen varer. Snak med din læge omkring vaccinationer, så i sammen kan finde de rette vaccinationer.

Visum til Sydkorea

Der er pt. visumfrit for danskere i op til 90 dage.
Dit pas skal have en gyldighed som går 3 måneder udover opholdets varighed.
Danske provisoriske pas + EU´s nødpas er anerkendt.

 • Visumfri i indtil 90 dage.
 • Passet skal være gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed.
 • Danske provisoriske pas samt EU-nødpas anerkendes.

Visumregler kan ændres løbende og med kort varsel, derfor er det altid en god idé at holde sig opdateret med de seneste informationer. Du kan læse de aktuelle visumregler hos udenrigsministeriet: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/republikken-sydkorea%20pas%20og%20visum/

Valuta

Den lokale valuta er den Sydkoreansk won. Det kan være overraskende billigt at rejse i Sydkorea, hvis man er villig til at gå lidt på kompromis med sine luksusvaner. Som hovedregel så kan en backpacker klare sig for omkring 250 kroner om dagen, imens folk med lidt større krav til transport, hoteller og spisesteder, skal regne med mindst 500 kroner om dagen og opefter.

Afhængigt af hvilken levestandard du forventer, så kan det være en god idé at have valuta på sig. De billigste restauranter, hoteller har nødvendigvis ikke mulighed for at betale med kreditkort. Besøger du finere steder, så vil du højst sandsynlig kunne benytte dit kreditkort, men det er en god idé at have backup penge klar, hvis det ikke er tilfældet. Ellers er der næsten altid en hæveautomat i nærheden, hvis du er i en større by.

Der findes en lang række hæveautomater i landet, hvor du kan benytte dit Visa eller Mastercard, men ikke alle automater tager mod internationale kort.

Transport

Der er et godt netværk af indenrigsfly, som dækker det meste af landet. Man kan hurtigt komme rundt, da landet fysisk ikke er så stort igen. Priserne på indenrigsflyvning kan være ganske gode og ofte kan de konkurrere med priserne på togrejser.

Det er muligt at leje biler i de fleste større byer. Vær dog opmærksom på at trafikken kan være lidt anderledes, end den man er vant til i Danmark. Der er meget trafik i byerne og det hele er ret kaotisk. Man skal typisk være 21 år for at man kan leje en bil og være i besiddelse af et internationalt kørekort.

Motorvejene som dækker landet er af høj standard, mens mindre veje kan være i mere tvivlsom stand. Skilte i trafikken er ofte både på engelsk og koreansk.

Ønsker du at benytte dig af taxa, så er der rig mulighed for at finde en vogn. Det er et krav at taxaerne kører med taxameter, men det er ikke unormalt at turister oplever af chaufføren kører en omvej. Eller at man bliver mødt med natpriser om dagen. Vær derfor opmærksom på at alt foregår korrekt, hvis du booker en taxa.

Tognettet er velfungerende. Togene kører til tiden og de kører til alle dele af landet. Det kan være en god idé at bestille sin billet et par dage i forvejen, da der i perioder kan være pres på tognettet.

Busnettet er også velfungerende. Man kan nå størstedelen af landet via bus. Busserne kører til tiden og er stabile i drift. De kan dog være ret forvirrende at benytte sig af, hvis man ikke snakker/læser koreansk.

Bedste rejsetidspunkt

I Sydkorea er der 4 årstider, som i Danmark:

 • Foråret fra midten af Marts til slutningen af Maj.
 • Sommeren fra Juni til August.
 • Efteråret fra September til November.
 • Vinteren fra December til midten af Marts.

Det bedste tidspunkt at besøge Sydkorea er i efteråret, fra September til November, men mange vælger foråret fra April til Juni. Men landet kan selvfølgelig besøges året rundt, afhængigt af hvad slags temperatur man foretrækker.

Overnatning

Der findes mange moderne turistorienterede hoteller i de større byer. De er opdelt i et 5 stjernes system, hvor 5 stjener er den højeste luksus, mens 1 stjerne er de lidt mere tvivlsomme og spartanske hoteller. Der forventes ikke drikkepenge på hoteller, da der typisk er inkluderet en 10 procents “service charge” i regningen.

Leder man efter alternativer til hoteller, så findes der bed & breakfasts, men forvent at der ved nogle af stederne er fælles toiletter. Der er også mulighed for at booke sig ind via Airbnb, hvor man kan finde en række unikke overnatningsmuligheder, lige fra den højeste luksus til hjemlige små værelser ved unikke destinationer.

Leder efter andre alternativer, kan der bla. findes yogwans, som er billige moteller / kroer, hvor man kan overnatte traditionelt på et simpelt værelse med en madras på gulvet. Gulvet er opvarmet på traditionelt koreansk vis.

Man kan også finde andre overnatningsmuligheder som hytter og telte i naturparkerne.

Mad og drikke

Er du i Sydkorea, så skal du ikke snyde dig selv for at smage deres unikke Kimchi, som typisk består af fermenteret kål, hvidløg, ingefær, chili, mv. Derudover er der en lang række spændende specialiteter, som eksempelvis:

 • Bibimbap: En skål med kogte ris med grøntsager, kød, chili og æg.
 • Chijimi: Grøntsagspandekager.
 • Galbi: Grillet oksekød marineret i koreansk sojasovs.
 • Bulgogi: Koreans BBQ når det er bedst. Består af tynde stykke marineret oksekød stegt over grill.
 • Tteokbokki: Krydrede riskager i chilisovs.

Dette var blot nogle få eksempler på de mange spændende og unikke retter du finder i landet. Af alkoholiske specialiter kan nævnes: Soju, som en vodka agtig spiritus og Makgeolli, som er en lavprocents spiritus, som er produceret på fermenteret ris og vand.

Derudover produceres der ret gode øl i Sydkorea, f.eks. Hite som er en mild lagerøl. Af andre større ølmærker kan nævnes Cass og OB.

Skriv en kommentar