Sydkorea

Sidst opdateret 25/07/2018 - Alle reklame links er markeret med *

Rejseguide til Sydkorea

Sydkorea Korea, der er officielt samt formelt er navngivet Republikken Korea, men i daglig tale kaldes Sydkorea, er et land, der er beliggende i Asien. Landet ligger på den sydlige halvdel af den koreanske halvø, der er beliggende mellem det Japanske Hav (kendt som Østsøen blandt koreanerne) samt det Gule Hav. Desuden er det eneste land, der grænses op til Nordkorea.

Republikken Korea eller Sydkorea har et samlet areal på 98.480 kvadratkilometer, hvoraf små 0,3 procent af dette areal er dækket af vand. Landet rummer desuden hele 48.640.671 indbyggere, hvilket gør landet til verdens 24. største land indbyggermæssigt.

Sydkorea

Forsikring

Du skal tegne en privat rejseforsikring, så du har en ordentlig dækning på din ferie. Du er ikke dækket af det blå sygesikringskort fra EU.

Vaccinationer

Der er en meget lille risiko for at blive smittet med Malaria i Sydkorea, så generelt der anbefales det ikke at man tager medicin mod sygdommen. Det anbefales at man så vidt muligt beskytter sig mod myggestik. Derudover så bør man overveje at blive vaccineret mod sygdomme som Hepatitis A, Hepatitis B, Difteri, Stivkrampe og Japansk Hjernebetændelse.

Antallet af vaccinationer afhænger dog af hvor længe rejsen varer. Snak med din læge omkring vaccinationer, så i sammen kan finde de rette.

Visum til Sydkorea

Der er pt. visumfrit for danskere i op til 90 dage.
Dit pas skal have en gyldighed som går 3 måneder udover opholdets varighed.
Danske provisoriske pas + EU´s nødpas er anerkendt.

  • Visumfri i indtil 90 dage.
  • Passet skal være gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed.
  • Danske provisoriske pas samt EU-nødpas anerkendes.

Vær dog opmærksom på at der kan være krav om fremvisning af returbillet.

Valuta

Den lokale valuta er den Sydkoreansk won. Det kan være overraskende billigt at rejse i Sydkorea, hvis man er villig til at gå lidt på kompromis med sine luksusvaner. Som hovedregel så kan en backpacker klare sig for omkring 250 kroner om dagen, imens folk med lidt større krav til transport, hoteller og spisesteder, skal regne med mindst 500 kroner om dagen.

Afhængigt af hvilken levestandard du kræver, så kan det være en god idé at have valuta på sig. De billigste restauranter, hoteller har nødvendigvis ikke mulighed for at betale med kreditkort. Besøger du finere steder, så vil du højst sandsynlig kunne benytte dit kreditkort, men det er en god idé at have backup penge klar, hvis det ikke er tilfældet.

Der findes en lang række hæveautomater i landet, hvor du kan benytte dit Visa eller Mastercard, men ikke alle automater tager mod internationale kort.

Bedste rejsetidspunkt

I Sydkorea er der 4 årstider, som i Danmark:

  • Foråret fra midten af Marts til slutningen af Maj.
  • Sommeren fra Juni til August.
  • Efteråret fra September til November.
  • Vinteren fra December til midten af Marts.

Det bedste tidspunkt at besøge Sydkorea er i efteråret, fra September til November, men mange vælger foråret fra April til Juni. Men landet kan selvfølgelig besøges året rundt, afhængigt af hvad slags temperatur man foretrækker.

Kort over Sydkorea

Valuta

[Total:2    Gennemsnit:3/5]

Skriv et svar