Fiji

Fiji er et lille land, der er beliggende i Oceanien, der er placeret i den sydlige del af Stillhavet. Landet er placeret cirka to tredjedel af vejen fra Hawaii til New Zealand. Fiji dannes af 9 større samt 300 mindre øer og atoller, der er af enten vulkansk eller koral oprindelse. Dog er det kun 100 af disse øer, der er beboet.

Landet har et samlet areal på 18.270 kvadratkilometer, hvilket placerer Fiji på en 152. plads på listen over verdens største lande. Fijis største øer, der begge er af vulkansk oprindelse, er Viti Levu (der også rummer hovedstanden Suva) samt Vanua Levu.

Fiji - mere sandstrand

Vaccination

Hvis du vælger at tage til Fiji på ferie, så er der en række vaccinationer, som du bør have. Du skal vaccineres mod Stivkrampe, Hepatitis A, og Difteri. Ved længere rejser kan Hepatitis B, Tufus og Tuberkulose også være relevante.

Kommer du fra et land som har Gul feber, så kan det være nødvendigt med et certifikat der viser at man er vaccineret. Der er ikke nogen risiko for Malaria på Fiji.. Flere informationer fås hos din læge inden afrejse. Det er vigtigt at du bliver vaccineret i god tid, så opsøg din læge eller dit lokale vaccinationscenter og find ud af hvilke vaccinationer der er relevante.

Valuta

Den lokale valuta er Fiji Dollars, som kan deles op i 100 cent. Der er en del hæveautomater i de større byer og det er muligt at hæve med de internationale hævekort. Men rejser du væk fra de større byer, så kan det være en god idé at have valuta på dig, da det ikke altid er muligt at hæve penge.

Drikkepenge

Generelt er der ikke en forventning om drikkepenge, medmindre man besøger de mest turistede resorts. Mange steder anses det direkte som uhøfligt at lægge drikkepenge.

Åbningstider

Butikker har typisk åbent fra 8.00 til 17.00 på hverdage og lidt kortere (8.00 til 13.00) om lørdagen. Der er lukket onsdag eftermiddag i nogle butikker. Bankerne har typisk åben fra 9.30 til 15.00 fra mandag til torsdag og fra 9.30 til 16.00 om fredagen.

Bedste rejsetidspunkt

Da det er et tropisk klima, så er det varmt året rundt. Man skal dog være opmærksom på at regntiden går fra december til april.

Sikkerhed

Fiji er et rimeligt sikkert sted at rejse – der er dog visse områder hvor det kan være en god idé ikke at vandre rundt om natten, da der sker overfald. Det kan også være en god idé at tage en taxi, hvis du skal transporteres om natten. En anden ting du skal være opmærksom på, er at mange strande på Fiji faktisk ikke er så badevenlige som de ser ud i brochuren – faktisk kan de være enormt farlige. Det kan være en god idé at snakke med de lokale om de bedste steder at svømme og snorkle.

Du kan læse mere om sikkerheden på Fiji her.

Drikkevand

Det anbefales at holde sig til vand på flaske, da der er massive mængder klor i drikkevandet.

Forsikring

Husk at finde en privat rejseforsikring som dækker dine behov. Du er ikke dækket af det blå sygesikringskort. Det er meget vigtigt at du har en ordentlig privat rejseforsikring, da sygdom / uheld kan ruinerer dig.

Visumregler

Det er visumfrit for danskere i indtil 4 måneder. Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas, som først udløber 6 måneder efter opholdet. Du skal også kunne dokumenterer at du har en sund økonomi, der er tilstrækkelig for dit ophold. Desuden skal du være i besiddelse af en returbillet eller en billet til en anden destination, hvor du har en gyldig indrejsetilladelse.

Husk at reglerne kan ændre sig løbende.

Paddle boarding på Fiji

Skriv en kommentar