Brunei

Sultanatet Brunei (der også er kendt under navnet Brunei Darussalam), er et uhyre olierigt land, der er beliggende på øen Bornei, der er at finde i den sydøstlige del af Asien. Hvis du ser bort fra kystlinjen, der ligger mod det Sydkinesiske Hav, er Brunei rent faktisk fuldstændig omgivet af den østlige del af Malaysia.

Det er et meget lille land, der har et totalt areal på 5.770 kvadratkilometer, hvoraf 8,6 procent af dette er vand. Landet har før i tiden været besat af Storbritannien, men Brunei blev erklæret uafhængig fra Storbritannien den 1. januar 1984.

Da der er gode økonomiske forhold i landet er mange, især kinesere, immigreret til landet.

Flydende Moske i Brunei

Flydende moske i Brunei

Klima

Området ved Borneo er kendt for sine mange nedbør, derfor kan du ikke undgå regn, ligemeget hvilket årstid du besøger Brunei på. Det er dog værst i perioden fra september til januar. Dog skal regnen ikke afskrække dig fra at besøge landet, da det typisk er voldsomme skyl, efterfulgt af flere tørre dage.

Visum

Der er visumfrit i indtil 90 dage – Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedato. Reglerne kan ændre hurtigt, så tjek altid de aktuelle regler hos den nærmeste ambassade inden en rejse.

Moske - Brunei

Moské

Rejseforsikring

Husk du skal tegne en privat rejseforsikring, da sygesikringskortet ikke dækker.

Valuta

Valutaen i landet hedder Brunei Dollars, men Singapore Dollars er også udbredt og anvendt. Begge valutaer har samme værdi. Internationale kreditkort kan anvendes mange steder, og der er gode muligheder for at hæve penge i hæveautomater.

Drikkepenge

Det er ikke normalt at give drikkepenge. Hoteller og restauranter i turistområder lægger typisk 10% oveni regningen.

Alkohol

Salg og indtagelse af alkohol på offentlige steder er forbudt.

Vaccination

Antallet af vaccinationer du bør have, hvis du skal besøge landet, er minimalt. Det er typisk mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Ved en længere rejse kan det også være relevant med Hepatitis B og Japansk hjernehindebetændelse. Tag en snak med din læge omkring din rejse, og find ud af hvilke der er nødvendige.

Spørgsmål om rejser til Brunei?

Overvejer du at rejse til Brunei, men er du i tvivl om noget, så skal du være velkommen til at stille spørgsmål, vi står klar til at hjælpe. Skriv dem nedenunder artiklen, så vil vi hjælpe dig bedst muligt.

2 kommentarer til “Brunei”

 1. Hej. Hvilket rejseselskab har rejser til Borneo hvor Brunei også besøges.
  Turen skal være med dansktalende rejseleder.

  Svar
 2. Mig og min søn, vil gerne rejse til brunei.
  Men hvordan kommer man til brunei via fly, og hvis det er sådan, hvilket land, skal man flyve fra.
  Forsæt god aften. Mvh Kasper

  Svar

Skriv en kommentar