Singapore

Singapore, der officielt er navngivet Republikken Singapore, er en østat, der er beliggende ved Malayahalvøens sydspids. Landet er beliggende cirka 140 kilometer fra ækvator samt syd for den malaysiske stat Johor og nord for de – knap så kendte – indonesiske Riausøerne.

Landet har et samlet areal, der lyder på 710,2 kvadratkilometer, hvilket både gør landet til en mikrostat samt det mindste land i den sydøstlige del af Asien. Landet har desuden også et ganske imponerende indbyggertal i forhold til størrelse, på hele 4.987.600, hvilket også giver en befolkningstæthed på hele 6.814 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Rejseforsikring

Det er rigtig vigtigt at du tegner en privat rejseforsikring til din rejse. Undersøg de kendte selskaber og find den forsikring som du syntes bedst muligt matcher din ferie.

Valuta

Valutaen i Singapore er Singapore dollaren. Det er et udbredt netværk af hæveautomater, som tager mod alle de store internationale kreditkort.

Drikkepenge

Generelt så giver man ikke drikkepenge i Singapore, faktisk så kan det nærmest ses som en fornærmelse. Der lægges typisk et servicegebyr oveni regningen, så ingen grund til at bekymre sig om drikkepenge.

Visum

For danskere er det visumfrit i op til 90 dage.

Skal der laves forretningsaktiviteter, så kan der være krav om et arbejdsvisum, hvis opholdet er længere end 60 dage.

Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder ud over dit opholds varighed.

Der kan være specielle regler tilknyttet, hvis man ønsker at rejse med mindreårige børn. Desuden er der krav om at man er i besiddelse af en returbillet eller en billet videre til en ny destination.

Vaccination

Ankommer du fra et land med Gul Feber, kan der være krav om fremvisning af vaccinationskort, som påviser at du er vaccineret mod sygdommen. Du bør vaccineres mod sygdomme som Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A og Hepatitis B – afhængigt af rejsens længde og rejsemål.

Snak med din læge omkring din rejse, så kan i sammen finde frem til de nødvendige vaccinationer. Husk at vaccinationer typisk skal påbegyndes et stykke tid inden rejsen, så lad vær med at udskyd vaccinationerne til sidste øjeblik.

Bedste rejsetidspunkt

Generelt er vejret godt året rundt, hvis man ser bort fra de forholdsvise mange regnbyger. De vådeste måneder er november til januar, imens det fra maj til juli er tørrest. Men generelt så anbefales der ikke bestemte årstider, da vejret er ensartet året rundt.

Generel opførsel

Lad hubba bubba tyggegummien blive hjemme – det er forbudt at tygge tyggegummi i Singapore.

Derudover så må man ikke efterlade affald, spytte på gaden, lad være med at trække efter man har været på wc og meget mere. Der er bøder til folk som overtræder reglerne.

Skriv en kommentar