Rejseguide til Bahamas

Bahamas

Bahamas er et land, der består af hele 700 forskellige øer, men det er kun 30 af disse øer, der rent faktisk er beboede. Bahamas er beliggende i Atlanterhavet sydøst for Florida og nord for Cuba.

Landet dækker over et areal på 13.940 kvadratkilometer, hvor 28% af dette er vand, hvilket betyder at Bahamas er verdens 156. største land. Det officielle sprog på Bahamas er engelsk, og hovedstaden hedder Nassau.

Bahamas er desuden delt op i 32 forskellige distrikter, der dækker over cirka 22 øer pr. distrikt. Hovedstaden er Nassau, der samtidig også er landets største by – både areal- og indbyggermæssigt.
Strand på Bahamas

Sandstrand på Bahamas

Hvornår er det bedst at besøge Bahamas?

Højsæsonen for besøg på Bahamas er typisk fra midten af December til midten af April, hvor man også vil opleve at hotelpriserne er på det højeste. Men da øerne har 320 solskinsdage om året, så er der sjældent et dårligt tidspunkt at besøge dem på. Man skal dog være opmærksom på at der er større chance for regn fra Maj til November, og at der fra Juni til November er mulighed for orkaner.

Nødvendigt med visum?

Hvis du skal på ferie i Bahamas, så er det ikke nødvendigt med visum, hvis du har et dansk pas. Der er visumfrit i op til 90 dage, og det kan forlænges lokalt. Du skal dog have et gyldigt pas, som minimum er gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed. Husk at tjekke om reglerne har ændret sig.

Vaccinationer

Snak med din læge om, hvilke vaccinationer du bør have. Det kan f.eks. være relevant med Hepatitis A, Stivkrampe og Difteri.

Dykning i Bahamas

Dykning i Bahamas

Valuta

Valutaenheden er Bahamanske dollars, og dens værdi er sammenkoblet med US dollars, så derfor er det muligt at benytte amerikanske dollars på øen. Der ligger en del banker fordelt på de forskellige øer, og især i turistområderne er det nemt at finde en hæveautomat. Der bliver taget imod internationale kreditkort de fleste steder.

Drikkepenge

Som en hovedregel, tilføjer de fleste restauranter på Bahamas 15 procent ekstra til regningen. Gør de det, så skal du selvfølgelig ikke betale ekstra drikkepenge. Hvis drikkepenge ikke er inkluderet i regningen, så tilføj 15 procent ekstra.

Bor du på hotel, så forventes drikkepenge. Størrelsen af drikkepengene afhænger selvfølgelig af kvaliteten af hotellet, men en god hovedregel er 1 USD – hvis nogle bære din taske. Og 2 USD om dagen til stuepigen. Hvis nogle giver dig en ekstra god services, så bør du også belønne personen for det.

Rejseforsikring

Husk at dit sygesikringskort ikke dækker på Bahamas – Tegn en privat forsikring inden du tager afsted.

Spørgsmål om rejser til Bahamas

Har du spørgsmål om rejser til Bahamas, så står vi klar til at hjælpe. Stil dine spørgsmål nedenunder, så vil vi gøre alt for at hjælpe dig.
Atlantis Resort, Bahamas

Atlantis resortet – Bahamas

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 comments