Tunesien

Tunesien er et land, der er beliggende i den nordlige del af Afrika. Tunesien grænser i øvrigt op til Algeriet, Libyen samt Middelhavet. De sydlige del af Tunesien er beliggende i Saharas ørken, men de nordlige dele af landet præges af frugtbare floddale og kystsletter.

Tunesien har et samlet areal, der lyder på 163.000 kvadratkilometer, hvoraf 5 procent af dette areal er bestående af vand. Desuden rummer landet hele 10.074.951 indbyggere, der betyder at Tunesien har en befolkningstæthed på 61,6 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Store dele af de første tre Star Wars-film er optaget i Tunesien.

Tunesien byder på en lang række af unikke oplevelser. Lige fra de fantastiske strande med den gode temperatur, flotte appelsinlunde, unikke landsbyer og en unik kultur. Tunesien har noget for enhver, lige fra dig som bare vil slappe af på badeferie, men også for folk som vil på oplevelsesrejse og holde en aktiv ferie.

Tunesien

Rejseforsikring

Find en rejseforsikring som dækker din ferie – så du ikke kommer i problemer ved uheld eller sygdom. Undersøg markedet og find det forsikringsselskab som matcher din ferie bedst muligt.

Visum

Der er visumfrit i op til 90 dage. Dit pas skal dog være gyldigt under hele opholdet.

Sikkerhed

Du kan læse udenrigsministeriets rejsevejledning til Tunesien her.

Bedste tidspunkt at besøge Tunesien

Turistsæsonen er i juli og august, hvor danskere og andre europæere strømmer til Tunesien. Populariteten betyder at priserne stiger og det bliver svære at booke hoteller.

I perioden er der enormt varmt i landet, hvilket kan virke demotiverende for den besøgende som søger en aktiv ferie. Fra marts til maj og fra midten af september til december der er vejret perfekt og der er færre turister.

Valuta

Valutaen er den tunesiske dinar. Der er gode muligheder for at benytte kreditkort som Visa og Mastercard. Der er også et udbredt netværk af hæveautomater som tager mod internationale kreditkort, især i turistområderne og i større byer.

Det er ulovligt at tage dinars med ud af landet.

Drikkepenge

Da turistbranchen er drevet af drikkepenge, så skal man være indstillet på at betale drikkepenge. Normalt er 10 procent det anerkendte beløb.

Man vil også opleve at betaler man drikkepenge tidligt på sin rejse, så vil det ofte forbedre den service man får.

Skriv en kommentar