Trinidad og Tobago

Trinidad og Tobago er et lille sydamerikansk land, der er beliggende i den sydlige del af det Caribiske Hav, cirka 11 kilometer fra Venezuelas kyst. Trinidad og Tobago udgøres af de to hovedøer, Trinidad og Tobago, samt 21 mindre øer, der ligger spredt om de to hovedøer. Landet blev opdaget af Christopher Columbus i 1498 og herefter gjort til en spansk koloni.

Landet har et samlet areal, der yder på små 5.128 kvadratkilometer. Trinidad og Tobago rummer lidt over en million indbyggere, hvilket resulterer i en befolkningstæthed på cirka 210 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Trinidad og Tobago er en tidligere britisk koloni (Selvstændigt i 1962). Det er de sydligste af De Vestindiske Øer.

Har du virkelig brug for at slappe af, så er Trinidad og Tobago det rigtige sted at tage hen. Her har du muligheden for at komme helt ned i tempo og lytte til reggae og calypso, imens du nyder de fantastiske strande og kulturen (F.eks. det fantastiske karneval på Trinidad).

Trinidad og Tobago

Visum til Trinidad og Tobago?

Der er visumfrit for danskere i op til 90 dage. Dit pas skal dog være gyldigt under hele opholdet. Læs om de aktuelle regler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/trinidad-og-tobago-pas-og-visum/

Sikkerhed

Trinidad og Tobago har en af de højeste mord-rater i verden, men lad ikke det skræmme dig.

Hvor meget du skal sætte dig ind i sikkerhedspørgsmålet, det afhænger af om du skal rejse via et rejsebureau eller rejser selv.

Rejser du via et rejsebureau, så bør der selvfølgelig være styr på sikkerheden og du vil primært opholde dig i turistområder, hvor sikkerheden er bedst.

Arrangerer du selv din rejse, så kan det være relevant at sætte dig rigtigt ind i sikkerhedsspørgsmålet, især omkring hvilke områder man skal undgå.

Du kan finde en god sikkerhedsvejledning her. (Det britiske udenrigsministerium).

Valuta

Den officielle valuta er den Trinidadiske dollar, men den amerikanske dollar bliver også modtaget mange steder. Skal du veksle penge, så får du den bedste kurs via USD. Det er muligt at benytte Visa eller Mastercard i mange butikker, restauranter og hoteller.

Drikkepenge

På hoteller og restauranter er det normalt at give 10-15 procent i drikkepenge, mens man normalt giver taxachauffører 10 procent.

Vaccination

En vigtig del af at rejse til fjerne verdensdele, det er at man bliver vaccineret mod en række sygdomme. Det er vigtigt at du besøger din læge i god tid, da vaccinationerne ofte skal udføres over flere omgange.

Vaccinationer som mod Hepatitis A, Hepatitis B, Gul Feber, Stivkrampe og Difteri er typisk relevante, hvis man vil besøge Trinidad og Tobago.

Forsikring

Hvis du ikke er dækket af en rejseforsikring, så bør du tegne en privat rejseforsikring. Find en forsikring via dit nuværende forsikringsselskab eller en af de specialiserede selskaber, som udelukkende fokuserer på rejser. Du skal være opmærksom på at skal du lave risikobetonede aktiviteter, som f.eks. dykning, så kan der være krav om at købe ekstraforsikring.

Overnatning

Typisk overnatter man på hoteller eller resorts. Der er mange forskellige hoteller i forskellige standarder. Bestil i god tid, da der er stor efterspørgelse i højsæsonen. Prisniveauet kan være lidt højt, især hvis man skal bestille på direkte på stedet, så derfor er det en god idé at planlægge sin rejse i god tid og bestille hjemmefra.

Der er gode muligheder for at booke sig ind på private guesthouses og bed and breakfasts. Her får du en mere autentisk oplevelse og værterne er ofte meget hjælpsomme.

Mad og drikke

Der laves ganske fine øl på øerne, f.eks. Stag og Carib. Ift. mad er der mange spændende muligheder, både lokale og vestlige retter. Tabago er kendt for sine mange spændende retter med ingridienser fra havet, som eksempelvis hummer, krabber og forskellige fisk. Maden er ofte meget krydret og kommer typisk med bønner eller ris som tilbehør.

Bedste rejsetidspunkt

Øerne kan besøges året rundt, man skal dog være opmærksom på at det er regntid fra juni til november. I denne periode er der ofte daglige regnskyl, hvor himlen åbner for den store vandhane. Det er dog typisk kun i kortere perioder, så mange besøgende vælger at tage det som en oplevelse.

Sproget

Det primære sprog er engelsk, men man kan støde på forskellige sprog som fransk, spansk og hindi.

Skriv en kommentar