Seychellerne

Seychellerne er et lille land, der består af en øgruppe, der er beliggende i det Indiske Ocean lidt ud for Tanzanias kyst.

Landet har et samlet areal, der lyder på 455 kvadratkilometer, hvilket gør landet til verdens 181. største land. Seychellerne er desuden placeret på samme plads på listen over verdens mest befolkede lande, med et indbyggertal, der lyder på sølle 81.188 indbyggere.

Dette resultere i en befolkningstæthed på cirka 178 indbyggere pr. kvadratkilometer, hvilket må siges at være forholdsvis trangt.

Landets hovedstad hedder i øvrigt Victoria og er beliggende på en af Seychellernes øer ved navn Mahé.

Seychellerne

Valuta

Valutaen er den seychellisk rupee. Der er nogle komplekse regler omkring betaling som turist, hvis du f.eks. vil betale hotel, bil, ture, mv.

Reglen er at de skal betales i en større udenlandsk valuta, som f.eks. euro. Euro er den mest populære valuta at benytte som turist, men dollar kan bruges som alternativ.

Der findes en en del hæveautomater som tager mod internationale kreditkort, f.eks. i lufthavnen, Victoria og andre steder. Snak med de lokale omkring den nærmeste hæveautomat, hvis det er nødvendigt.

Drikkepenge

Det er normalt at give 10% i drikkepenge, hvis drikkepenge ikke er inkluderet i regningen.

Vaccinationer

Du bør få udført en række vaccinationer, hvis du ønsker at rejse til Seychellerne. Typisk så er det mod Difteri, Hepatitis A, Hepatitis B og Stivkrampe. Hvis du ankommer fra et lan med Gul Feber, så kan der være krav om vaccination mod sygdommen (plus dokumentation).

Husk at tage til din læge i god tid, så i sammen kan få en snak om vaccinationer og få i gangsat processen.

Overnatning

De fleste besøgende bor på hotel. Der er et begrænset antal hoteller på øerne og derfor er det en god idé at bestille i god tid.

Som alternativ findes der også bed and breakfasts, primært i hovedstanden og gæstehuse spredt ud over hele landet.

Transport

Der flyves indenrigsflyvningerne mellem de større øer. Derudover kører der busser på Mahé og Praslin.

Man kan fange en taxi på Mahé, Praslin og La Digue. De kører alle efter faste takster.

Derudover sejler der færger og mindre både mellem Praslin, la Digue og Mahé.

Sikkerhed

Generelt er det et sikkert land at rejse til. Det kan dog være en god idé at læse denne rejsevejledning til landet (Det engelske udenrigsministeriums). Det er primært en god idé for dig som selv vil rejse dertil, f.eks. som backpacker og som ikke skal bo i resorts og lignende.

Bedste rejsetidspunkt

På Seychellerne er det tropisk med en høj fugtighed. Dagtemperaturen er på 25-30 grader året rundt. Vandet er ca. 26 grader hele året.

Seychellerne kan besøges året rundt, dog falder der mest nedbør i december og januar.

Visum

Pt. kræves der ikke visum for danskere. Det gælder ferierejser af op til 3 måneders varighed. Dog skal du være i besiddelse af et gyldigt pas, som har en udløbsdato som går minimum 6 måneder ud over rejsens varighed.

Du kan læse om de aktuelle visumregler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/seychellerne-pas-og-visum/

Rejseforsikring

Det er vigtigt at du finder en god privat rejseforsikring, så du kan få hjælp i tilfælde af uheld eller lignende. Undersøg de forskellige selskaber og find det selskab som du mener matcher din rejse bedst.

Skriv en kommentar