Mauritius

Mauritius er en lille østat, der er beliggende midt i det store Indiske ocean, cirka 900 kilometer øst for Madagaskar. Landets samlede areal lyder på 1.806 kvadratkilometer, hvoraf 0,05 procent af dette areal er vand.

Størstedelen af øen er dækket af grønne sukkerrørsplantager, der er plantet og vokser i okkerrød jord. I 1810 blev øen indtaget af Storbritannien i forbindelse med Napoleonskrigene. Efter krigens afslutning forblev øen britisk, hvilket den gjorde frem til den 12. marts 1968, hvor landet blev anerkendt som en uafhængig nation.

Mauritius er opdelt i 9 forskellige distrikter.

Mauritius

Visum

Der er visumfrit for danskere som vil besøge Mauritius (90 dage). Dit pas skal dog have en gyldighed som varer et halvt år udover din rejses varighed.

Forsikring

Det er vigtigt at du undersøger de forskellige forsikringsselskaber og finder den rejseforsikring som matcher din ferie bedst. Der kan være forskel på hvad de forskellige forsikringsselskaber dækker.

Vaccinationer

Mauritius

Hvis du ankommer fra et land med Gul feber, så kan der være krav om påvisning af vaccination mod sygdommen. Ellers så anbefales der til kortere rejser, at du vaccineres mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe. Desuden kan Hepatitis B også være aktuelt, især hvis du skal være i landet i en længere periode. Det er ekstremt vigtigt at du snakker med din læge om vaccinationer, så du kan få udført de rigtige. Husk også at gøre det i god tid.

Valuta

Valutaen er den mauritisk rupee. Der er et stort udvalg af hæveautomater, hvor du kan benytte dit internationale kreditkort.

Drikkepenge

På bedre restauranter og hoteller, der pålægges der et servicegebyr på 5 til 10 procent. Hvis du er på en restaurant eller på et hotel, hvor drikkepenge ikke inkluderes i regningen, så bør du give drikkepenge.

Mauritius

Skriv en kommentar