Kap Verde

Kap Verde er en lille øgruppe, der er beliggende i Atlanten, der er at finde cirka 500 kilometer fra Afrikas vestkyst. Landet er en selvstændig republik og landets navn betyder desuden “Det Grønne Forbjerg”

Landet har et samlet areal på små 4.033 kvadratkilometer, hvilket gør Kap Verde til en af verdens mindste lande. Øen blev opdaget af portugiserne under en af de utallige opdagelsesrejser, der blev foretaget i det 15. århundrede. Landet var under portugisisk varetægt indtil den 5. juli 1975.

Kap Verde består af 10 hovedøer samt 8 mindre øer, der er inddelt i to øgrupper.

Kap Verde

Visumpligt

På De Kapverdiske Øer er der visumpligt, men visummet kan udstedes ved indrejse i en af deres lufthavne. Du kan læse om de generelle regler hos udenrigsministeriet: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/kap-verdes-pas-og-visum/

Længere visummer kan udstedes via deres ambassade i Tyskland. Du finder webadressen her.

Valuta

Valutaen hedder escudo, som kan opdeles i 100 centavos. Den er bundet til euroen, som også fungerer som gyldig betalingsmiddel på øerne. Man får dog lokalvaluta tilbage, hvis man vælger at betale i euro. Der er en del banker og de fleste har tilknyttet en hæveautomat, hvor du kan hæve med kreditkort. Der er også gode muligheder for at veksle rejsechecks.

Drikkepenge

Det er normalt at give 10% i drikkepenge, hvis man har oplevet god service.

Sprog

Det officielle sprog er portugisisk, men også kriul (gammel slave-dialekt) er udbredt. Der er dog store variationer fra ø til ø, at selv de lokale kan have svært ved at forstå hinanden.

Vaccinationer

Hvis rejsen går til Kap Verde, anbefaler vi, at du inden afrejse beskytter dig mod følgende sygdomme; Difteri, Gul feber, Hepatitis A og Stivkrampe. Desuden er der en lille risiko for Malaria, men det anbefales ikke normalt at man tager medicin mod sygdommen.

Størstedelen af disse sygdomme, kan du beskytte dig mod ved hjælp af vaccinationer inden afrejse. Dette gælder dog ikke Malaria. Malaria beskytter du dig mod ved brug af medicin, men også ved at undgå myggestik bedst muligt, eksempelvis ved at anvende myggenet når du sover. Ved længere rejser, så kan det også være relevant med vaccination mod Hepatitis B – desuden kan der kræves at du har en Gul Feber vaccination + certifikat, hvis du kommer fra et land med Gul Feber. Men alt dette, det kan du snakke nærmere om med din læge.

Husk at opsøge din læge i god tid, så du kan få de rette informationer og få vaccinationerne i god tid.

Rejseforsikring

Når du planlægger ferie, så er det også vigtigt at du finder den rigtige forsikring. Du skal ud og tegne en privat rejseforsikring, da du ellers risikere at blive ruineret resten af livet ved alvorlige uheld eller sygdom.

Kap Verde

2 kommentarer til “Kap Verde”

  1. Vi skal til kap verde i november måned i år – er der nogle ting vi skal være opmærksom på ifbm. COVID-19 eller andet.

    Svar

Skriv en kommentar