Irland

Rejseguide til Irland

IrlandIrland (der officielt går under navnet Republikken Irland) er et land, der er beliggende i den nordvestlige del af Europa. Republikken Irland består af størstedelen af øen Irland, der blev delt mellem Republikken Irland og Nordirland for cirka 95 år siden. Nordirland er en del af Storbritannien, der udgør ca. en sjettedel af Irland. I landet bor der omkring 4,5 millioner mennesker. Hovedstaden hedder Dublin, hvor der bor ca. 1,6 millioner mennesker. Sproget i landet er officielt tosproget, der er både engelsk og irsk.

Øen Irland har et areal på 84.421 km², hvoraf 83 % af øen tilhører Republikken Irland. Cirka 2 procent af dette areal består af vand. Øen afgrænses af Atlanterhavet, der er beliggende vest for Irland, Nordkanalen, der er beliggende i nordøst samt det Irske Hav i øst, Skt. Georges Kanal i sydøst, det Keltiske Hav i sydvest.

Irland

Kort

Rejseforsikring

Skal du til Irland, så dækker det blå sygesikringskort, ved sygdom og uheld. Det gælder dog ikke hjemrejse ved sygdom og ulykker. Det giver dig samme betingelser som indbyggerne i landet. Det kan dog være en god idé at tegne en rejseforsikring.

Valuta

Landet er med i euro samarbejdet. Du kan bruge de internationale betalingskort over det meste af landet, og det samme med rejsechecks.

Rejsetidspunkt

Generelt så siger man at det er bedst at besøge landet i sommerhalvåret. Vejret er bedst, naturen blomstrer og der sker mange spændende aktiviteter.

Drikkepenge

Hovedreglen er at man giver omkring 10 procent i drikkepenge, når man kører med taxi eller spiser på restauranter.

Ryge og alkoholregler

Der må ikke ryges på arbejdspladsen, og heller ej på pubber, barer, restauranter eller andre offentlige steder. Du skal være fyldt 18 før du må købe alkohol.

Irland

[Total:3    Gennemsnit:5/5]

Skriv et svar