Dominica

Dominica er en meget lille østat, der er beliggende i den østlige del af det Caribiske Hav, lige på grænsen til Atlanterhavet. Dominica er en del af de Små Antiller.

Landet besidder et areal på små 754 kvadratkilometer, hvilket betyder, at Dominica ligger placeret i den lave ende af listen med verdens landes størrelser. Det er kun små 1,6 procent af landet, der er dækket af vand.

Dominica er også kendt under navnet naturøen, da øen er utrolig rig på biodiversitet og frodige skove. Det er det mest bjergrige land i de Små Antiller og er kendt for sine vulkaner.

Dominica

Visumpligt?

Der er pt. visumfrit på Dominica (Max 90 dage). Dog skal du betale et gebyr ved afrejse. Regler kan dog ændres, så husk at undersøge reglerne inden rejsen. Det kræves at du kan fremvise en returbillet.

Sikkerheden

Det er en meget sikker ø at rejse på. Småkriminalitet sker selvfølgelig, men risikoen er lille. Der er dog risiko for orkaner i de sene sommermåneder.

Vaccinationer

Det er ikke nødvendigt med så mange vaccinationer, hvis du skal rejse til Dominica. Det afhænger dog af din rejselængde, og selvfølgelig om du skal besøge andre lande. Men typisk vil det være mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe.

Vejret

Dominica er varm og har et sub-tropisk klima året rundt. Fra Juni til Oktober er det regnsæson, hvor det er varmest og fugtigst. Generelt er Decemer til Maj de bedste rejsemåneder.

Valuta

Valutaen hedder Østcaribisk dollar – men Amerikanske dollars er generelt accepteret i mange butikker, restauranter og i taxier. Du kan benytte VISA og Mastercard på mange hoteller, og bedre restauranter.

Drikkepenge

Typisk lægges der 10% oveni regningen på hoteller og på nogle restauranter. Ved mindre steder gøres det ikke automatisk og så er det velset at give 10-15 procent i drikkepenge.

Husk rejseforsikring

Du kan ikke bruge dit blå sygesikringskort til noget på Dominica – Husk at tegne en privat rejseforsikring.

Skriv en kommentar