Belize

Belize er et lille land, der er beliggende i Mellemamerika lige omkring det Caribiske Hav. Landet grænser op til Mexico i den nordvestlige del af landet samt Guatemala i den vestlige og sydlige del af landet. Desuden grænser Belize også op til Honduras, der ligger på den anden side af den Honduranske Golf.

Belize er det perfekte land for personer som gerne vil opleve et eventyr og et anderledes land. Der gemmer sig mange forskellige og fantastiske oplevelser i Belize, lige fra et spændende dyreliv, fantastiske strande og gode dykkermuligheder, jungle, mm.

Belize er et engelsktalende land, og har tidligere været besat af Storbritannien, hvorfor landet tidligere har været kendt som Britisk Honduras. Landets hovedstad er Belmopan, men Belizes største og eneste større by er Belize City, der også tidligere har været landets hovedstad.

I øvrigt ligger verdens andenstørste koralrev i det Caribiske Hav.
Altan Ha

Altan Ha

Skal jeg bruge visum for at besøge Belize?

Du behøver ikke visum som dansker, hvis du vil besøge Belize. Der er visumfrit i op til 30 dage, og opholdet kan forlænges lokalt. Dit pas skal være gyldigt i 3 måneder ud over rejsens varighed. Det er dog en god idé at tjekke op på de nuværende regler hos deres nærmeste ambassade, da reglerne kan ændres fra dag til dag.

Se de aktuelle regler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/belize-pas-og-visum/

Sikkerhed

Generelt så er Belize et sikkert land at rejse i. Man skal tage lidt forholdsregler når man befinder sig i Belize City, hvor der kan være større risiko for overfald og tyveri.

Du kan læse en aktuelt sikkerhedsguide til Belize her.

Forsikring

Husk at du skal tegne en privat rejseforsikring, da det blå sygesikringskort ikke dækker i Belize. Du kan komme i alvorlige problemer, ved sygdom og uheld, hvis du ikke er dækket af en forsikring.

Great Blue Hole

Great Blue Hole – Belize

Valuta

I forhold til andre centralamerikanske lande, der er Belize et dyrt land at rejse i. Men det er selvfølgelig stadig meget billigere end at rejse i Vesteuropa. Mange steder i f.eks. turistområder, er priserne opgivet i amerikanske dollars, som kan benyttes mange steder. Men den lokale valuta Belizisk dollars er dog den valuta som primært anvendes. Hovedreglen er at man for 1 amerikansk dollar, får 2 beliziske dollars.

Vaccinationer

Afhængigt af hvor du skal rejse i Belize, og hvor lang tid du skal være der, skal du have forskellige vaccinationer inden rejsen. Tag og snak med din læge omkring hvilke vaccinationer du bør få. Det vil typisk være vaccinationer mod f.eks. Hepatitis A og B, Difteri, Stivkrampe. Det kan også være nødvendigt med beskyttelse mod malaria i visse dele af landet.

Sprog

Det primære sprog i Belize er engelsk, men der tales også andre lokale sprog, som maya, spansk, garifuna, creole, mv.

Bedste rejsetidspunkt

Den bedste periode at besøge Belize er fra november til maj. Her er temperaturen mest behagelig, med mindre regn og lavere fugtighed. Fra juli til november er der risiko for orkaner.

Transport

Der er et udemærket bussystem, hvor du kan køre med bus fra grænserne til Belize city. Der er også fine forbindelser med båd til de lokale øer.

Leveomkostninger

Belize er ikke så billigt igen. Ikke i forhold til nabolandende. Man kan finde billige guesthouses til 100-200 kroner om dagen, men ellers er priserne noget højere. Restauranterne er hellere ikke de billigste, selvom de selvfølgelig er billige i forhold til danske priser.

Overnatning

Der er mange highend hoteller, resorts og lodges til ret høje priser. Som alternativ er der som sagt billige gæstehuse og mindre familiehoteller.

En kommentar til “Belize”

Skriv en kommentar