Barbados

Barbados er en lille østat, der er beliggende i øgruppen Små Antiller, der ligger i Caribien. Barbados er af de mindste lande i verden. Landet er ikke mere end 430 kvadratkilometer, hvilket betyder at østaten faktisk er mindre end Bornholm.

Dog har Barbados betydeligt flere indbyggere end Bornholm, idet østaten besidder et indbyggertal på hele 300.000 indbygger, hvorfor østaten har en befolkningstæthed, der er 7 gange højere end Bornholms. Hovedstaden på Barbados er Bridgetown, hvor der bor omkring 100.000 mennesker.

Landet har tidligere været besat af Storbritannien, der begyndte at bosætte sig på den dengang ubeboede ø i 1627. Men den 30. november 1966 blev Barbados erklæret og anerkendt som uafhængig af Storbritannien.

Bathsheba, Barbados

Bathsheba – Barbados

Visum til Barbados?

Skal du på solferie på Barbados, eller bare besøge landet, så er det pt. visumfrit i 3 måneder. Dit pas skal være gyldigt under hele opholdet. Eu´s nødpas og danske provisoriske pas anerkendes. Du kan læse de aktuelle regler her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/barbados-pas-og-visum/

Vaccinationer

Skal du rejse til landet, så er det ikke nødvendigt med en lang række vaccinationer. Typisk så kan det bare være mod difteri, hepatitis A og stivkrampe. Men snak med din læge omkring den aktuelle situation, og find ud af hvilke der er relevante.

Valuta på Barbados

På Barbados benytter man sig af Barbadiske Dollars, hvilket er koblet til den Amerikanske Dollars. 1 Amerikansk Dollar = 2 Barbadiske Dollars.

Drikkepenge

Mange restauranter tilføjer drikkepenge automatisk til regningen, men undersøg om det er tilføjet til din regning. Hvis ikke, så er det en god hovedregel at lægge 10-15 procent oveni. Det er normalt at betale en amerikansk dollar i drikkepenge til bartenderen pr. ordre.

Hvornår er det bedst at rejse til landet?

Barbados kan besøges året rundt, dog er den primære turistsæson fra midten af december til midten af april. Fra juni til oktober er der risiko for orkaner. Udenfor turistsæsonen er der større risiko for regn, men til gengæld er det billigere at opholde sig i landet.

Rejseforsikring

Husk en god rejseforsikring inden du rejser til Barbados. Du er ikke dækket af dit sygesikringsbevis og eventuelle uheld eller sygdom vil kunne få store økonomiske konsekvenser, hvis du ikke er forsikret.

Sandstrand Barbados

Sandstrand

Spørgsmål om rejser til Barbados?

Så vil vi meget gerne høre dem. Skriv hvis du er i tvivl om noget, vi står klar til at hjælpe.

Skriv en kommentar