Vil du på fodboldrejse? Se de 5 vildeste fodboldbyer i Europa

Europa er et kontinent af fodboldgale indbyggere. I stort set alle lande er fodbold nationalsporten og hvert land har sine fodboldtraditioner og fodboldkultur. Vi giver dig her en rejseguide til de fem vildeste fodboldbyer i Europa.

1. London

londonNummer et på listen er og bliver London. England er fodboldens eget hjemland og englændere er notorisk kendt for at være vilde med fodbold. London er Europas tredjestørste by med 8,5 mio. indbyggere og har ikke mindre end 10 klubber i de to bedste ligaer i England (Premier League og Championship). Tæller man lavere divisioner med, er der endnu flere. Netop pga. de mange klubber i byen, er der mange kampe hver weekend. Dette har gjort London til et populært rejsemål blandt danskere, som gennem mange år er rejst til London for at se fodbold. På en forlænget weekend til London kan du ihvertfald se én kamp hver dag og med lidt held også to.

Derfor skal du på fodboldrejse til London: Oplev de traditionsrige klubber på deres berømte stadions.

Fodboldklubber i London: Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham, Millwall, Charlton, Crystal Palace, Queens Park Rangers, Fulham og Brentford.

2. Rhein/Ruhr-distrikt

DuesseldorfTeknisk set er Rhein/Ruhr-distrikt ikke én by, men et større byområde, hvor en masse byer er vokset sammen på kryds og tværs. Rhein/Ruhr-distrikt er det største byområde i Tyskland med ca. 10 mio. indbyggere. Med byen Düsseldorf som centrum og en radius på ca. 70 km ligger hele syv klubber fra de to bedste tyske fodboldligaer (1. Bundesliga og 2. Bundesliga). 1. Bundesliga i Tyskland har, som liga, det højeste tilskuergennemsnit i Europa og rigtigt mange kampe spilles for udsolgte stadions. Den (måske) mest populære klub i Rhein/Ruhr-distrikt er Borussia Dortmund, som i gennemsnit spiller sine hjemmekampe for lige over 80.000 tilskuere (det højeste gennemsnit i Europa). Rhein/Ruhr-distrikt ligger ca. en dags kørsel fra Danmark og vælger du fly, betjenes området primært af lufthavnen i Düsseldorf.
Derfor skal du på fodboldrejse til Rhein/Ruhr-distrikt: Oplev den tyske fodboldkultur og garanti for mange tilskuere og en fantastisk stemning.

Fodboldklubber i Rhein/Ruhr-distrikt: Bayer Leverkusen, Bochum, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Fortuna Düsseldorf, 1. FC Köln og Schalke 04.

3. Istanbul

IstanbulIstanbul er Europa største by med (anslået) 14 mio. indbyggere og huser ikke mindre end fire klubber i den bedste tyrkiske fodboldliga, Superlig. Tyrkerne er fuldstændig gale med fodbold, som er nærmest er en religion for dem. Fjendskabet mellem de tre store Istanbul-klubber (Fenerbahçe, Galatasaray og Beşiktaş) og især deres fans er ikke til at spøge med. Det kan det være decideret livsfarligt at færdes i de forkerte bydele, hvis man synligt støtter lokalrivalerne. Fenerbahçe er den eneste af de fire bedste klubber i Istanbul, som ligger i den asiatiske del af byen. Kampene mod Galatasaray på den anden side af Bosporus-strædet kaldes Det Interkontinentale Derby og er kampen mellem de to bedste og mest populære klubber i hele Tyrkiet. Den tredje klub Beşiktaş, blev verdensberømt for sine fans da de i 2007 satte verdensrekord med en imponerende lydkulisse, som nåede ikke mindre end 132 decibel (smertegrænsen for et menneske går ved 125 decibel).

Derfor skal du på fodboldrejse til Istanbul: Oplev den tyrkiske tilgang til fodbold, som måske er den mest fanatiske og medlevende i verden.

Fodboldklubber i Istanbul: Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş og Kasımpaşa.

4. Madrid

madridMadrid med ca. 3,3 mio. indbyggere i selve byen er den syvende største by I Europa og hjemsted for en af verdens største klubber, nemlig Real Madrid. Byens placering på fodboldens Europakort blev understreget i dette års Champions League finale, som for første gang nogensinde stod mellem to klubber fra den samme by. Nemlig Real Madrid og Atletico Madrid. Den kongelige klub (Real betyder kongelig/royal) Real Madrid spiller sine hjemmekampe nord for centrum af Madrid på det imponerende Santiago Bernabeu med plads til 85.000 tilskuere. Syd for centrum, langs med floden Manzanares ligger Atletico Madrid hjemmebane Vicente Calderon med plads til knap 55.000 tilskuere. Derbyet mellem de to Madrid-klubber kaldes El Derbi madrileño og går sjældent stille af sig. Madrid huser også to mindre klubber, nemlig Rayo Vallecano og Getafe CF, hvoraf den sidste blev kendt i Danmark, da Michael Laudrup var træner der.

Derfor skal du på fodboldrejse til Madrid: Oplev flere verdensstjerne spillere og bedre fodbold end noget sted i verden.

Fodboldklubber i Madrid: Real Madrid, Atletico Madrid, Rayo Vallecano og Getafe CF.

5. Moskva

moskvaRusland er teknisk set en del af Europa og således er Moskva den næststørste by i Europa med ca. 12 mio. indbyggere. Den gigantiske storby er hjemsted for ikke mindre end fem fodboldklubber i den bedste russiske fodboldrække. Det største derby i Moskva er mellem CSKA og Spartak, som også er de historisk mest succesfulde klubber. Klubberne i Moskva er, ligesom mange andre steder i verden, at bygge nye moderne stadions, som kan leve op til krav fra tilskuere, sponsorer og ikke mindst det internationale fodboldforbund FIFA. Rusland skal være vært for VM i 2018 og det har derfor været nødvendigt at bygge nye stadions. Alle Moskva-klubberne er notorisk kendt for at have meget dedikerede og medlevende fans. At opleve et hvilket som helst derby i Moskva mellem to af de fem klubber, vil helt sikkert være en oplevelse for de fleste og meget forskelligt fra kampe især i Vesteuropa.

Derfor skal du på fodboldrejse til Moskva: Oplev fodbold fra en helt anden vinkel; den russiske. Vild og vanvittig, som intet andet sted.

Fodboldklubber i Moskva: Dynamo Moskva, CSKA Moskva, Lokomotiv Moskva, Spartak Moskva og Torpedo Moskva.

På fodboldrejse?

Læs mere om fodboldrejser på VisitFootball.dk

En kommentar til “Vil du på fodboldrejse? Se de 5 vildeste fodboldbyer i Europa”

Skriv en kommentar