USA er genåbnet for danske turister og forretningsrejsende

Det er atter muligt at rejse til USA og det er der allerede en del danske statsborgere der har reageret på, ved at bestille rejsen til USA og nogle har endda allerede været rejst afsted. Restriktionerne er dog værd at kende til før at man selv bestiller flybilletterne, for det er ikke alle og enhver der kan rejse til USA endnu.

Du skal kende til både de gamle regler og de nye regler før afrejse

Hvis du har glædet dig til at dagen hvor de danske statsborgere atter kunne få lov til at rejse ind i USA, så er du sikkert allerede godt i gang med at planlægge ferie fra arbejdet, så du kan komme ombord på det første fly du får mulighed for at boarde. Det er dog vigtigt at huske, at der er nogle regler i forhold til indrejsende danske statsborgere til USA, som du ikke kan komme udenom at skulle overholde.

Der var allerede nogle krav til den danske statsborger allerede inden at covid-19 forårsagede en total lukning for indrejsende til USA og disse regler er stadig gældende. Nu er der blot kommet flere krav til i forhold til de rejserestriktioner der vedrører pandemien.

Inde på hjemmesiden ESTA.dk kan du blive klogere på, hvad der faktisk er af regler for din rejse til USA og det er en god idé at du både får tjekket op på disse regler hurtigst muligt samt at du tjekker op på dem igen når din afrejse nærmer sig.

Tjek op på reglerne i god tid, så du er sikker på at få lov til at rejse ind i USA

Grunden til at du bør tjekke op på reglerne for at rejse til USA hurtigst muligt er, at der ligesom inden det store lockdown af forskellige landegrænser, er nogle krav til dig som er dansk statsborger og som gerne vil rejse til USA, for selv om at en dansk statsborger er visumfri i forhold til USA, så skal man stadig have en rejsetilladelse. En rejsetilladelse er elektronisk og kaldes for et ESTA.

Det tager egentlig ikke lang tid at ansøge om et ESTA og at modtage den elektronisk, men ligesom der kan være med alle mulige andre ting, så kan der opstå bump på vejen. Noget af det du særligt bør være opmærksom på i forbindelse med din ansøgning om et ESTA er, at du først og fremmest kan leve op til de krav der er for personer der ønsker et ESTA. Herefter er det vigtigt at du har tjekket udløbsdatoen for dit pas.

Grunden til at det er vigtigt at dit pas ikke udløber er, at dit ESTA bliver registreret elektronisk på dit pas. Det vil sige, at fornyr du pas inden du skal rejse og har du inden fornyelsen haft søgt om et ESTA, så vil dit ESTA ikke længere være registreret på dit pas fordi der altså er tale om et nyt pas med nyt pasnummer mv.

At forny et pas kan tage alt fra dage til uger, afhængigt af travlheden på borgerservice-kontoret, hvor du skal forny dit pas. -Derfor skal du være i god tid med dette.

Vær opmærksom på om der er kommet ændring i forhold til nye restriktioner

Der er også grund til at være i god tid i forhold til de nye restriktioner der er blevet indført for rejsende til USA i forbindelse med Covid-19, for her kræves der at du er færdigvaccineret med 2 doser vacciner og disse to doser må ikke modtages i samme omgang.

Hvis du ikke er vaccineret og først skal til at bestille tid til vaccinen, så kan der altså være tale om flere uger før at du kan flyve afsted. Der findes dog nogle særregler for ikke-vaccinerede som f.eks. personer der er under 18 år, som du kan læse mere om online. Her kræves der på nuværende tidspunkt nogle andre ting til gengæld som f.eks. en PCR-test der viser negativt og som højest er 1 dag gammel. Du skal altså tjekke op på de reglerne om vaccine, test og isolation som er gældende på det tidspunkt du rejser.

Det er dog sådan at de restriktioner der er forbundet med Covid-19, kan ændre sig med kort varsel. Derfor er det vigtigt at du ikke blot er i god tid med at tjekke alle reglerne ud, men du skal også tjekke op på disse regler og om de har ændret sig kort før at du skal rejse afsted til USA.

Skriv en kommentar