Tyskland

Rejseguide til Tyskland

Tyskland Tyskland, der officielt er navngivet Forbundsrepublikken Tyskland, er en føderal stat, der består af 16 forskellige delstater og er beliggende i den vestlige del af Mellemeuropa. Tyskland grænser op til Danmark i den nordlige del af landet, Frankrig, Luxembourg, Holland og Belgien i den vestlige del af landet, Schweiz og Østrig i den sydlige del af landet samt Tjekkiet og Polen i den østlige del af landet. Hovedstaden i Tyskland er Berlin. Officielt tales der tysk, men engelsk og fransk er også udbredt.

Landet har et samlet areal på 357.012 kvadratkilometer (8 gange større end Danmark), hvoraf cirka 2 procent af dette areal udgøres af vand. Tyskland er desuden Europas mest befolkede land med en befolkning på omkring 82 millioner mennesker.

Tyskland

Valuta

Tyskland indgår i euro samarbejdet, og dermed at den lokale valuta euro. De internationale betalingskort modtages de fleste steder.

Forsikring

Du kan både få hjælp via EU´s blå kort ved sygdom og uheld. Her får du samme rettigheder i sygehusvæsenet, som de lokale. Ved længere rejser, så anbefales det dog at tegne en rejseforsikring.

Drikkepenge

Drikkepenge er normalt medregnet i prisen i Tyskland, men oplever du en god service, er det velset at runde beløbet op med 5-10 procent.

Rygning

Alt rygning er forbudt i offentlig transport – forbudet gælder også restauranter og barer, men det varierer dog fra delstat til delstat.

Tyskland

Transport

Tyskerne er kendt for deres effektivitet – hvilket ses i deres offentlige transportsystem. Der er en veludbygget infrastruktur, som gør du nemt og hurtigt kan rejse rundt via offentlig transport. De fleste danskere besøger Tyskland via deres egen bil, her kan det være en god idé at aktivt lytte til trafikradioen, da der effektivt rapporteres om kø, uheld, mv på autobahn.

Bus

Der er et udbredt og effektivt busnetværk, som gør at du kan forholdsvis nemt rejse rundt i hele landet. Skal du rejse længere distanser, så kan det dog ofte bedst betale sig at benytte sig af indenrigsfly, hvis du får fat i de billigste billetter. Der findes en lang række busselskaber, afhængigt af hvor i landet du befinder dig.

Fly

Indenrigsflyvning er primært styret af Lufthansa og en række mindre regionale selskaber. Bemærk at lavprisselskaber som f.eks. Ryanair de holder deres priser lave, ved at benytte små lufthavne, hvilket gør transportmulighederne derfra lidt mere kompliceret. Generelt så er flybilletter ekstremt billige, hvilket gør flyvning til den nemmeste og hurtigste måde at transportere sig rundt i Tyskland.

Tog

At rejse med tog er også ekstremt effektivt i Tyskland. Der er et stort netværk af toge, f.eks. de hurtige ICE-tog, som med 250 km/t kan transportere dig fra by til by på kort tid. Desuden er der et stort netværk af S-toge.

Taxi

Det er altid let at få en taxi i Tyskland. Priserne er generelt billigere end i Danmark og chaufførerne er pålidelige.

Leje af bil

Alle de store biludlejningskæder holder til i Tyskland, så du kan leje lige den bil du ønsker dig. Priserne er lavere end i Danmark (Du kan typisk spare 60-70%).

Fakta

  • Det lokale navn: Deutschland
  • Sprog: Tysk.
  • Religion: Den største religion er protestantisme.
  • Styreform: Forbundsrepublik.

Kort over Tyskland

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar