Slovakiet

Rejseguide til Slovakiet

Slovakiet Slovakiet er en stat, der er beliggende i den centrale del af Europa. Landet grænser op til og er omgivet på alle sider af følgende lande: Ungarn, Østrig, Ukraine, Polen samt Tjekkiet. Landet blev selvstændig første gang tilbage i 1939, men er senest blev selvstændig ved opdeling af Tjekkoslovakiet den 1. januar 1993. Sproget i Slovakiet er slovakisk, men russisk anvendes også i landet.

Slovakiets areal lyder på 48.845, hvilket placerer landet som nummer 127 på listen over verdens største lande. Slovakiet rummer desuden 5.431.363 indbyggere (nogenlunde samme antal indbyggere som Danmark), hvilket giver landet en befolkningstæthed på 111,2 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Slovakiet

Kort over Slovakiet

Forsikring

Du bør overveje at tegne en privat rejseforsikring, da du kun er dækket af EU's blå kort i Slovenien. Med kortet er du sikret sygebehandling på lige fod med de lokale, men ikke hjælp til f.eks. hjemtransport, mv.

Valuta

Slovakiet indgår i euro samarbejdet. Du kan ofte benytte internationale betalingskort.

Drikkepenge

Normalt gives der drikkepenge (5-10 procent) på spisesteder og på hoteller. Skal du med taxi, runder du normalt også op.

Rygning og alkohol

Du skal være 18 år før du må købe alkohol.

Det er ikke tilladt at ryge på kontorer, skoler, legepladser, butikker, osv. Der er også rygeforbud i alt offentlig transport, medmindre der er indrettet en rygevogn. Du må hellere ej ryge på stationerne og ved busstoppestederne. Skal du ud og spise, så kan du på nogle restauranter finde specielt indrettede rygeområder. Skal du ud og drikke, på barer eller lign, må der stadig gerne ryges, så længe der ikke serveres mad.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar